Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

L’Acampada Jove tanca l’edició 2007 consolidant-se com el festival juvenil més exitós

directe!cat ha tingut el privilegi de ser el diari digital oficial d’una dels festivals musicals i independentistes més importants dels Països Catalans. Unes 38.000 persones han assistit a les tres jornades de concerts de l’Acampada Jove de Sant Celoni (Vallès Oriental), organitzada per les JERC, les joventuts d’ERC, la mateixa xifra que en la passada edició, segons ha informat un portaveu de l’organització. La jornada de dissabte va comptar amb Obrint Pas com la traca final d’una edició multitudinària.

Redacció
Redacció 16/07/2007

directe!cat ha tingut el privilegi de ser el diari digital oficial d’una de les festes musicals i independentistes més importants dels Països Catalans. Enhorabona per a l’organització i sobretot, a tots els assistents que fan convertir els concerts en festa i les diverses activitats en actes de reivindicació de la nostra cultura.

L’organització de l’Acampada Jove ha valorat positivament l’èxit d’assistència de públic al festival amb un cartell eclèctic en què tenien entrada tota mena de formacions, el que suposava “un cert risc”.

Durant els tres dies han passat grups punters de l’escena catalana com Obrint Pas, que van ser els encarregats de cloure el festival en un apoteòsic concert marcat per la reivindicació i l’energia, Els Pets, caps de cartell de la primera jornada, que van portar les melodies del seu nou treball fins a Sant Celoni, i La Troba Kung-Fú, els quals s’estrenaven en l’Acampada amb el seu particular ritme de rumba i l’inconfusible so d’acordió present en les seves melodies.

En aquesta edició s’ha apostat fortament per programar un cartell eclèctic per tal de reflexar la diversitat dels gustos del jovent del país. En aquest sentit, Ojos de Brujos van portar el flamenc, estil fins ara nou a l’Acampada a l’escenari principal, The Moon Invaders i Díscipulos de Otília van posar el toc d’ska, imprescindible en aquest festival, i de la mà de Habeas Corpus i Berri Txarrak va arribar el rock més dur i contundent.

Pere Aragonès, director de l’Acampada Jove i portaveu de les JERC, ha subratllat l’èxit d’aquesta edició, la tercera que es fa a Sant Celoni, i ha destacat que “l’Acampada ha esdevingut un referent en els festivals político-musicals” i ha recordat que “és el festival de música més multitudinari de l’estiu a Catalunya”. També ha volgut deixar constància que “l’Acampada són només tres dies a l’any, però que l’autodeterminació s’ha de guanyar dia a dia, al carrer, a l’institut, a la feina”, i en aquest sentit, ha encoratjat als joves a “seguir amb la lluita”.

En total, per l’Acampada han passat més de 200 artistes repartits en 30 grups, s’han dut a terme una desena de xerrades i diversos tallers i demostracions de cultura popular, de les quals en destaca el taller de castellers, ofert per pels Castellers de Sants, i que va tenir molt interès per part dels acampats.

Sense dubte la gran particularitat de l’Acampada és la vinculació de l’activitat lúdica amb la política i amb les preocupacions socials, cosa que converteix en festival en el referent de l’esquerra independentista.