Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’Acampada Jove 2008 apostarà per combinar grups emergents i consolidats

Els organitzadors de l’Acampada Jove 2008 aposten enguany per la programació de grups emergents i també de grups consolidats a l’escena musical dels Països Catalans, com són els reconeguts Dr. Calypso o bé els Strombers, la banda més sol·licitada pel públic del festival, entre d’altres formacions convidades. L’Acampada Jove que arriba enguany a la seva 13a edició, es farà per quart any consecutiu a Sant Celoni els dies 10, 11 i 12 de juliol i comptarà amb la presència de més d’una vintena de grups i gran quantitat d’activitats culturals, lúdiques i de reflexió al voltant del socialisme i la independència, al llarg dels tres dies.

Redacció
Redacció 22/05/2008

La presentació d’aquesta nova edició de l’Acampada Jove 2008, la trobada de joves dels Països Catalans a l’entorn d’una proposta política i musical, s’ha fet aquest dimecres al matí a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Celoni i ha comptat amb la presència del regidor de Cultura, Jordi Cuminal, i el portaveu nacional de les JERC, Gerard Coca. Durant la presentació de la efemèride, les dues parts han coincidit en destacar la bona entesa per portar un any més el festival a Sant Celoni, tot i que en aquests moments ‘encara no hi ha l’acord’ definitiu signat.

El regidor de Cultura, Jordi Cuminal, ha explicat que la renovació de l’acord per fer l’acampada s’ha dilatat una mica més del normal en el temps, ja que l’Ajuntament va proposar renegociar-lo amb la intenció de ‘posar límits a l’aportació econòmica’ del consistori, ja que en anteriors ocasions l’ajuntament havia d’assumir despeses sense comptabilitzar. En aquest sentit, Cuminal ha explicat que des de la regidoria de cultura es va proposar a l’organització del festival ‘reduir l’aportació econòmica d’altres anys’ i limitar-la fins un màxim de 50.000 euros, així com treballar conjuntament perquè ‘es vinculi l’acampada amb a vida social del municipi’. Jordi Cuminal ha explicat que el conveni anterior destinava una aportació municipal de 73.000 euros i que ‘en alguns anys s’havia arribat a prop dels 100.000 euros’.

El regidor de cultura ha destacat que aquest any els joves residents al municipi tindran descomptes de fins el 30% en entrades i abonaments a través d’una taquilla especial que s’habilitarà a l’accés del festival. Paral·lelament, Cuminal ha remarcat el fet que s’hagi aconseguit que el grup guanyador del concurs ‘Sant Celoni Sona’ tingui com a premi l’accés directe al concurs que anualment s’organitza dins l’acampada per la promoció de grups emergents i on els vencedors tindran la possibilitat de tocar a l’escenari gran de l’Acampada Jove en la propera edició del 2009.

Per la seva part, el portaveu nacional de les JERC, Gerard Coca, ha valorat satisfactòriament l’acord a punt de tancar entre l’organització del festival i l’Ajuntament de Sant Celoni i ha remarcat que ‘entenem que aquest projecte és complex i cal detallar tots els aspectes’. Coca ha explicat que si tot funciona tal com està previst la intenció de les JERC és continuar organitzant el festival a Sant Celoni, però tot dependrà del desenvolupament de l’esdeveniment. Coca ha explicat que l’acord es signarà per un any i serà prorrogable indefinidament fins que les dues parts ho decideixin.

En relació a la programació musical del festival, Gerard Coca ha explicat que aquest any l’organització ha decidit fer ‘una forta aposta per portar grups consolidats i emergents’. En aquest sentit, Coca ha explicat que han tancat un acord amb Festur, una cooperativa de grups novells perquè programi els concerts del dijous que es faran al marge dels dos caps de cartell programats per aquest dia que seran el grup basc Betagarri i el català Dr. Calypso.

Gerard Coca ha explicat que la resta de grups són relativament emergents com pot ser Vall Folkska o Desgavell, que és el guanyador del concurs Música Jove 2007 de l’Acampada Jove i actuarà al costat de Betagarri. D’altra banda, Coca ha remarcat que la resta de dies han convidat grups molt consolidats com és el cas dels Pets, Sociedad Alcohólica que presentaran el seu nou disc per primer cop a Catalunya i els Strombers entre d’altres actuacions de grups internacionals com els Banda Bassotti i els The Toasters.

Al marge de les activitats musicals, al llarg dels tres dies es faran gran quantitat d’activitats culturals lúdiques com ara passis de llibres, de pel·lícules en català i actuaran grups d’animació i grups populars. El portaveu nacional de les JERC, Gerard Coca, ha afegit que l’edició d’enguany ha de servir per ‘consolidar el festival’. Coca ha explicat que el perfil d’assistents a l’acampada és ‘gent jove, molt sana entre 16 i vint i escatx d’anys amb compromís pel país i amb estima pels grups en català pel medi ambient i l’entorn’. Coca ha explicat que des de l’organització han treballat per potenciar les actuacions del dijous i divendres, amb la intenció d’evitar concentrar tota la programació en dissabte i aconseguir així ‘un equilibri’ entre actuacions i assistents. Gerard Coca ha remarcat que si superen els 30.000 assistents de l’any anterior ja es donaran per satisfets.