Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

L’ABC insinua que algun trànsfuga del PSOE podria fer alcaldessa ‘Espe’ a Madrid

El diari ABC ha alimentat els rumors sobre un possible cas de transfuguisme d’algun regidor electe socialista a l’Ajuntament de Madrid per donar l’alcaldia de la capital de l’Estat a Esperanza Aguirre contra tot pronòstic. Si en la votació secreta de dissabte només un edil del PSOE s’absenta o bé no vota la investidura de Manuela Carmena (Ahora Madrid), ‘Espe’ passaria a ser alcaldessa automàticament. Si bé és una remota possibilitat, a l’ABC només li falta apel·lar a l’espítitu Juanito o resar a la Mare de Déu de l’Almudena, patrona de Madrid.

Redacció
Redacció 10/06/2015

L'ABC treu els fantasmes a passejar

La desesperació per la pèrdua de Madrid porta l’ABC a resar per la tornada de la vella política, de la corrupció i del suborn de càrrecs electes per salvar els mobles i que ‘Espe’ no hagi d’aguantar la vergonya de veure’s a l’oposició. És així, perquè el rotatiu no es basa en res més que dir que votació és secreta i en què el fantasma del ‘tamayazo’ de 2003 planeja sobre la sessió plenària de dissabte.

Espe ja se'n va sortir comprant dos diputats socialistes

Es refereix a la rocambolesca situació que es va produir a l’Assemblea de Madrid, quan dos diputats electes socialistes no van assistir a la primera sessió de la legislatura després de les eleccions i van frustrar l’elecció com a president de la Comunitat de Madrid al líder del seu partit, Rafael Simancas. Això va provocar el bloqueig, noves eleccions, i majoria absoluta de la candidata del PP, que precisament també era Esperanza Aguirre. Tot plegat, amb la sospita que els dos trànsfugues, Eduardo Tamayo i María Teresa Sáez es van deixar subornar pel PP.