Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

La XIV edició del Mulla’t per l’esclerosi múltiple espera superar els 87.000 euros de recaptació

La XIV edició de Mulla’t per l’esclerosi múltiple, que té com a objectiu recaptar fons per a investigar sobre la malaltia, preveu superar els 87.000 euros obtinguts l’any passat, segons ha informat l’organització. Ahir diumenge es va celebrar l’acte al Club Natació de Barcelona, així com a d’altres 600 piscines repartides per la geografia catalana.

Redacció 09/07/2007

La coordinadora de la campanya, Núria Fuster, de la Fundació Esclerosi Múltiple, va explicat que la malaltia de l’esclerosi múltiple, que afecta unes 4.000 persones a Catalunya, “és neurològica i la màxima incidència és d’entre els 20 i els 40 anys”. És una malaltia de la qual encara no se saben “les causes que la provoquen i no té cura”. Per a Fuster aquest tipus de campanya és “vital” i serveix per a “mitigar els efectes”.

A la celebració van acudir-hi actors com Mercè Comes, que va declarar que amb aquest tipus d’actes “la gent es consciència que s’ha de mullar en tot el que pugui però no només a l’aigua”, i Toni Albà, que va afirmar que els que tenen cara pública han de participar perquè la gent es conscienciï d’una malaltia que “no té cura”. El professor d’Operación Triunfo, Àngel Llàcer, va manifestar la fascinació per la gent que ve “perquè sí, a ajudar en un acte solidari”.

A la iniciativa també van ser-hi el president de CiU, Artur Mas, que va destacar la importància del Mulla’t i va criticar els “silencis de José Montilla”. A Mas l’acompanyava el president del grup municipal de CiU, Xavier Trias. La consellera de Salut, Marina Geli i la secretària general d’esport, Anna Pruna, també eren a l’acte.

La festa, que va realitzar-se simultàniament en 600 piscines catalanes, consistia en un espectacle aeri d’acrobàcies, un altre de natació sincronitzada a càrrec del Club Natació Kallipolis, el bany de polítics i personatges famosos i el ‘100 de 100’ (100 sèries de 100 metres nedades pels socis del club).

Centre d’esclerosi múltiple de Catalunya

Durant la remullada solidària, la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, va anunciar que la seu del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT), ubicat a l’Hospital de la Vall d’Hebron, estarà enllestida al 2008. La unitat ja duu a terme des de fa un any la funció de coordinar arreu dels centres de Catalunya la detecció precoç i tractament de la malaltia, que afecta uns 4.000 catalans.