Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La xiulada trastoca el ministre de l’Interior

Ridícul internacional del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que s’apunta a la causa d’internacionalitzar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Aquest dimarts, en una roda de premsa durant la reunió dels ministres d'Interior del G-6 a Saxònia, Alemanya, s’ha queixat  que la xiulada de dissabte durant la final de la Copa del rei va ser un “escarni contra el cap de l'Estat i l'himne nacional” que va “ofendre milions d'espanyols”. Cal recordar que els temes del dia de la reunió ministerial eren assumptes relacionats amb la immigració irregular, la lluita contra el terrorisme gihadista, la ciberdelinqüència i el crim organitzat relacionat amb els robatoris de vehicles.  Res de xiulades a cap rei. 

Redacció
Redacció 02/06/2015

Catalunya ens maltracta

Fernández Díaz també ha criticat alguns dirigents polítics catalans per voler evitar, segons ell, que “es castiguin aquestes accions”, i els ha demanat “Cóm se sentirien si hi hagués una acció semblant contra l'himne de Catalunya o del País Basc?” i ha conclòs que “Hi ha alguns polítics que tenen la pell molt fina i especialment els catalans”.    

Els catalans som incitats  a comportar-nos com a energúmens

Mentre el ministre feia aquestes a apreciacions, a Madrid, el portaveu parlamentari del PP al Congrés, Rafael Hernando, afirmava en roda de premsa a les Corts que la xiulada a l'himne espanyol “demostra la malaltia d'una part de la societat catalana” que “considera que és legítim i lícit ofendre el sentiment de patriotisme d'altres persones”. Segons Hernando, a diferència del Camp Nou, avui el Rei Felip VI ha estat rebut a París -en el marc de la seva gira oficial- amb tots els honors. “Això és el que retrata societats democràtiques evolucionades, i la diferència posa al seu lloc a altres persones que són incitades a comportar-se com a energúmens per alguns”.

Segons Hernando, el PP espera a veure “quin és el resultat final de l'expedient” que ha obert la Comissió antiviolència però “si això és insuficient” el PP “ja està estudiant la possibilitat de fer reformes a la Llei de l'esport”.