Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La xarxa de telefonia mòbil rural a Catalunya s’amplia a 94 poblacions

El desplegament de la xarxa de telefonia mòbil rural a Catalunya acordat per la Generalitat amb els tres operadors -Movistar, Orange i Vodafone- s’ha ampliat en 94 nuclis de població des del mes d’agost passat, de manera que 272 poblacions ja tenen aquesta millora en el servei.

Fins ara hi havia pobles on només funcionava un teleoperador o, per exemple, s’havia de pujar al turonet del poble per buscar cobertura. També, així, cada cop serà més dificil que els boletaries de cap de setmana es perdin en l’espès boscatge català.

Redacció
Redacció 14/10/2008

Les millores portades a terme per la Conselleria de Governació i Administracions Públiques han repercutit a donar servei a 32 nuclis de les comarques de Barcelona, 47 a les de Girona, 37 al Camp de Tarragona, 15 a les Terres de l’Ebre, 65 a les comarques de Ponent, 36 a l’Alt Pirineu i Aran, i 40 nuclis a la Catalunya central.

Les actuacions portades a terme s’emmarquen en els acords tancats entre el Govern i els operadors, que preveuen 640 actuacions a tot Catalunya per estendre la cobertura de telefonia mòbil en els llocs on no arriba la cobertura o el senyal hi arriba amb deficiències.

Les previsions de la Conselleria passen per invertir més de 20 milions d’euros en la construcció de la majoria de les noves torres necessàries a canvi que les empreses operadores donin serveis a aquests nuclis que no entraven en els seus plans a curt termini.