Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La Volta Ciclista a Catalunya perilla per falta de finançament

La Volta Ciclista a Catalunya demana ajuda a la Generalitat ja que després de la retirada del patrocini de Turisme de Castella i Lleó, que hi ha donat suport durant cinc anys, l’organització no ha trobat substitut i no disposa del finançament necessari per cobrir els costos per a La Volta de 2009. Segons ha informat lamalla.cat la situació és molt greu i l’edició d’enguany, que seria la número 89, no està garantida. A més, si no se celebra l’edició de 2009, les normes de la Unió Ciclista Internacional (UCI), impediran que es continuï celebrant La Volta.

Redacció
Redacció 26/02/2009

El pressupost a què han de fer front és de més d’un milió d’euros, que hauran d’aconseguir en només dues setmanes per poder començar a tramitar els permisos necessaris, ja que l’esdeveniment està previst que se celebri del 18 al 24 de maig. Alguns ajuntaments estarien interessats en ser arribada i sortida, que té un cost de 48.000 euros, però esperaran a tenir garantida la retransmissió esportiva de La Volta abans de fer efectiu el pagament. És per això que ja han demanat reunir-se amb la secretaria general de l’Esport de la Generalitat.

Algunes de les despeses són molt elevades, com és el cas dels controls antidopatge que suposen 30.000 euros, l’allotjament dels ciclistes puja a 324.000 euros, a més de 7.500 euros a cada equip que hi participa, sense comptar els premis.