Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La visita d’Otegi al Parlament fa rabiar Xavier García Albiol

Arnaldo Otegi serà dimecres que ve a Barcelona per participar en una conferència política organitzada pel CIEMEN sobre els processos sobiranistes basc i català. La visita, però, anirà més enllà i el secretari general de Sortu i probable candidat de l'esquerra abertzale a les eleccions basques de la tardor es reunirà al Parlament, d'una banda, amb representants de les direccions dels grups parlamentaris de JxSí i de la CUP i, d'una altra, amb els portaveus de la comissió d'Exteriors. La CUP és el partit que convida formalment Otegi a la cambra catalana i la presidenta de la comissió, Marta Pascal, ha fet arribar una carta als portaveus d'Exteriors per informar-los de la trobada. 

Redacció
Redacció 13/05/2016
La ràbia de Xavier García Albiol
 
En conèixer la notícia, el president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, ha reclamat formalment a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que no permeti aquesta reunió. Albiol ha fet arribar una carta a la presidenta de la cambra per demanar-li que “prengui les mesures adients” per evitar la reunió amb els portaveus d'Exteriors. Albiol recorda a Forcadell que Otegi “ha estat condemnat per l'Audiència Nacional per la reconstrucció d'una formació política il·legalitzada per formar part de la banda terrorista ETA i per pertànyer a aquesta organització criminal en grau de dirigent”.
 
La rebequeria a Twitter
 
El líder popular català també ha criticat la visita d'Otegi via Twitter a tall de rebequeria: “Que el día 18 comparezca en @parlament_cat @ArnaldoOtegi es la mejor de las muestras del desprestigio y descrédito de @ConvergenciaCAT.”