Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La vinyeta d’El País dibuixa un Puigdemont boig amb el procés i insensible amb els atemptats

Obsessió malaltissa d'El País per relacionar l'atemptat amb el procés català, si l'editorial d'ahir ja va provocar la reacció airada a la xarxa, avui s'ha repetit la mateixa escena amb la vinyeta 'còmica' de 'Peridis'.

Redacció
Redacció 19/08/2017
Amb molt mal gust i sense cap tipus de gràcia, l'escriptor, dibuixant humorista i també arquitecte, s'ha retratat en l'edició d'avui d'El País dibuixant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com un ésser volador que sosté una urna que marxa volant del costat de les víctimes de l'atemptat a Barcelona.
 
La vinyeta, molt desagradable, és acompanya per un diàleg on es pot llegir que Puigdemont diu “nosotros seguimos con la hoja de ruta”, mentre una parella el mira i li diu “nosotros quedamos con la hija de luto”, amb una nena asseguda al costat, vestida de negre i amb la cara dessencaixada per la tristor.
 
Elexportaveu del Govern, i consellera de Presidència, Jordi Turull ha condemnat el dibuix, com també ho ha fet la seva antecessora, Neus Munté, no ha pogut evitar manifestar el seu “fàstic” per la vinyeta del Peridis i el “fàstic” i la “irresponsabilitat” d'El País en la publicació d'aquesta.