Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La victòria del PP podria comportar la recuperació de les curses de braus a Catalunya

El president del PP, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dilluns que, en el cas que governi, estudiarà recuperar els toros a Catalunya a través de la declaració de bé d’interès nacional, tot i que ha remarcat que s’esperarà la decisió del Tribunal Constitucional. En una intervenció a la seu del PP a Madrid, Rajoy ha informat que el PP ha encarregat un informe per aclarir si la declaració de les curses de braus com a bé d’interès nacional a l’Estat suposaria automàticament la derogació de la llei del Parlament que ha acabat amb aquesta tradició a Catalunya. El TC té sobre la taula un recurs presentat pel PP contra la prohibició de les ‘corrides’ a Catalunya.

Redacció
Redacció 26/09/2011
El líder del PP ha deixant entreveure aquest dilluns que la seva formació buscarà vies per recuperar la festa dels toros. Preguntat per si declarà els toros bé d’interès nacional a l’Estat -una fórmula que podria permetre recuperar les corrides a Catalunya-, el candidat popular ha senyalat que, abans, esperarà la decisió del TC sobre el recurs que ha presentat el mateix PP contra la prohibició del Parlament. 
 
Amb tot, Rajoy ha indicat que ha encarregat un informe a experts per aclarir si la declaració dels toros com a bé d’interès nacional anul·laria automàticament les competències de les comunitats autònomes en la prohibició d’aquest tipus d’espectacles. Això suposaria que les corrides es podrien tornar a celebrar a Catalunya.
 
En la línia dels missatges llançats en els darrers dies pels popùlars, Rajoy ha insistit aquest dilluns que no li agrada ‘governar amb prohibicions’ i que creu ‘en la llibertat’.