Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

‘La Vanguardia’ fotografia oficialment Mas

Els ajuntaments catalans rebran properament el retrat oficial del nou president de la Generalitat, Artur Mas, que presidirà al costat del rei espanyol Joan Carles I, molts salons de sessions […]

Redacció
Redacció 13/01/2011

Els ajuntaments catalans rebran properament el retrat oficial del nou president de la Generalitat, Artur Mas, que presidirà al costat del rei espanyol Joan Carles I, molts salons de sessions dels consistoris catalans i altres edificis oficials.

Per a l’ocasió s’ha confiat, segurament, en qui transmetria una millor imatge d’Artur Mas com a nou president i, per no errar el tret, Presidència ha deixat la fotografia oficial a mans del fotògraf de La Vanguardia des de 1983, Pedro Madueño. Com Mas, el príncep d’Astúries, Felip de Borbó, també confia en l’objectiu de Madueño per a les seves fotografies oficials.

La imatge en qüestió es va realitzar al Palau de la Generalitat el passat 5 de gener i hi apareix en primer pla i lleugerament escorat el president. A la seva dreta, i sobre un fons negre, hi ha una senyera. Madueño ha explicat que la màxima d’aquesta fotografia és la senzillesa, ja que hi apareixen únicament dos elements, la senyera i la imatge del president, que ‘són més que suficients per explicar-la’, ha precisat. Assolir la senzillesa és, segons Madueó, ‘l’èxit més gran’ i ‘on hi ha la bona foto’.