Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La UPF escull rector i la UB consulta sobre Bolonya

Avui s’escull nou rector a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) on, després dels incidents al voltant de la inauguració del nou campus de comunicació, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha demanat el vot en blanc, ja que l’actual rector, Josep Joan Moreso, és l’únic candidat. També aquest dijous és el dia escollit a la Universitat de Barcelona (UB) per al referèndum sobre la implantació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) més conegut com a Procés de Bolonya. Al País Valencià el SEPC ha convocat als estudiants de Secundària a una jornada de vaga i mobilitzacions. Per al proper 12 de març, també hi ha convocada una vaga amb mobilitzacions a  Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Castelló, Alacant i Palma sota el lema ‘Construïm la universitat pública del futur. Aturem Bolonya!’

Redacció
Redacció 26/02/2009

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha demana al conjunt d’estudiants de la UPF que votin en blanc, com a mostra de rebuig a les polítiques ‘mercantilistes i prepotents’ de l’actual equip de govern, encapçalat per Josep Joan Moreso. Els motius d’aquesta decisió del SEPC són la implantació forçosa del Procés de Bolonya, la duresa de Moreso contra els estudiants crítics, la seva ‘nefasta’ política lingüística i el seu ‘menyspreu’ per les decisions del claustre.

Els estudiants de la UB respondran la pregunta ‘S’ha de paralitzar l’aplicació de l’espai europeu d’educació superior per iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat pública?’ En el marc de les consultes previstes a diverses universitats sobre el Procés de Bolonya. Els estudiants de la UPF ja van fer aquest referèndum que va tenir un 9,5% de participació, amb un 88,7% dels vots a favor del Sí. La consulta també es farà a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) el proper 5 de març.

Les mobilitzacions dels estudiants per fer front al Pla de Bolonya continuen. Avui mateix hi ha convocada una jornada de vaga i mobilitzacions en la Secundària al País Valencià i el 12 de març se’n convoca una altra en defensa de la universitat pública a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Castelló, Alacant i Palma.