Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La UPF escull rector i la UB consulta sobre Bolonya

|

- Publicitat -

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha demana al conjunt d’estudiants de la UPF que votin en blanc, com a mostra de rebuig a les polítiques ‘mercantilistes i prepotents’ de l’actual equip de govern, encapçalat per Josep Joan Moreso. Els motius d’aquesta decisió del SEPC són la implantació forçosa del Procés de Bolonya, la duresa de Moreso contra els estudiants crítics, la seva ‘nefasta’ política lingüística i el seu ‘menyspreu’ per les decisions del claustre.

Els estudiants de la UB respondran la pregunta ‘S’ha de paralitzar l’aplicació de l’espai europeu d’educació superior per iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat pública?’ En el marc de les consultes previstes a diverses universitats sobre el Procés de Bolonya. Els estudiants de la UPF ja van fer aquest referèndum que va tenir un 9,5% de participació, amb un 88,7% dels vots a favor del Sí. La consulta també es farà a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) el proper 5 de març.

Publicitat

Les mobilitzacions dels estudiants per fer front al Pla de Bolonya continuen. Avui mateix hi ha convocada una jornada de vaga i mobilitzacions en la Secundària al País Valencià i el 12 de març se’n convoca una altra en defensa de la universitat pública a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Castelló, Alacant i Palma.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut