Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La UOC impulsa un projecte de cinema en codi obert

Qui sigui creatiu, a qui li agradi rodar, fer cine, encara que sigui a nivell molt casolà, tindrà l’oportunitat de mostrar les seves obres en un nou projecte cinemtogràfic basat en el sistema de webs  2.0, de l’estil YouTube. L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear un entorn que estimuli la creació audiovisual. “Cinema obert”  vol ser, en definitiva, un punt de partida per a la creativitat. 

Redacció
Redacció 13/06/2007

El cinema de codi obert és una particular barreja entre Web 2.0, lliure tràfic de continguts, i molta creativitat que va guanyant terreny. Ara, els Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació i l’àrea de Cultura de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) impulsen un projecte cinematogràfic inspirat en la filosofia de codi obert. L’objectiu de la UOC és implementar una web des de la qual qualsevol usuari pot descarregar-se una sèrie de continguts audiovisuals registrats específicament per al projecte i barrejar-los lliurement per a crear clips de vídeo, que entraran a formar part d’un concurs de clips.

El projecte es diu “Cinema obert” i s’està dissenyant en col·laboració amb Stray Cinema (Regne Unit), pioners en cinema de codi obert. L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear un entorn que estimuli la creació audiovisual sense necessitat de registrar les imatges (a pesar que es contempla la possibilitat d’incorporar material propi). “Cinema obert” vol ser, en definitiva, un punt de partida per a la creativitat, en sintonia amb la filosofia de codi obert que impregna la Universitat Oberta de Catalunya UOC. Està previst que el projecte estigui disponible a la tardor. No obstant això, les persones que vulguin introduir-se en la creació de cinema de codi obert poden participar en el concurs de Stray Cinema, que estarà obert fins al dia 21 de juny.