Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La Universitat de Barcelona cedeix els seus espais per la consulta sobre la independència

El Claustre de la Universitat de Barcelona (UB) ha acordat aquest dimecres cedir els seus espais a la consulta sobre la independència de Catalunya que se celebrarà el proper 10 d’abril a la ciutat de Barcelona. La moció ha estat aprovada per 60 vots a favor, 3 en contra i 7 abstencions i està supeditada a que els òrgans de les facultats corresponents ho acceptin i la col·laboració amb la consulta no suposi cap cost addicional a la UB. La degana de la Facultat d’Economia i Empresa, Elisenda Paluzie, ha intervingut en el debat recordant que les universitats de Lleida i Girona també havien estat seus electorals en les respectives consultes. La UB se suma a les institucions que, com el Barça amb la cessió del Camp Nou, donen suport amb la seva infraestructura a Barcelona Decideix.

Redacció
Redacció 08/07/2010

La proposta l’ha presentat la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) amb el suport d’Estudiants en Acció (EEA) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). En un comunicat, la FNEC ha valorat molt positivament aquest gest i asseguren sentir-se ‘molt orgullosos de la Universitat de Barcelona en la reafirmació de la defensa dels valors democràtics i de la defensa de la sobirania del poble de Catalunya’.

Així mateix agraeixen al rector, Dídac Ramírez, haver facilitat el tràmit i a tota la resta de membres claustrals que han votat a favor aquesta resolució.