Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La ultradreta valenciana assalta el casal Jaume I de Sueca en la presentació del llibre d’Èric Bertran

Militants del Grup d’Acció Valencianista (GAV), una coneguda organització ultradretana valenciana i anticatalanista, van irrompre divendres al Casal Jaume I de Sueca, durant una presentació sobre ‘Èric i l’Exèrcit del Fènix’, el llibre que explica el cas del col·laborador de l’indirecte!cat Èric Bertran. La sala va quedar petita de tants assistents a la xerrada, que comptava amb la presència de Bertran i del periodista i escriptor Víctor Alexandre. Minuts després de començar, els blavers van irrompre a l’acte, amb crits amenaçadors i van agredir a diversos assistents. Tres persones van necessitar assistència hospitalària. El més lamentable del cas és que els organitzadors havien avisat dies abans a la Guàrdia Civil de les amenaces ultradretanes, però no van considerar que l’acte requerís cap mena de protecció.

Redacció
Redacció 19/12/2007

Els membres del Casal Jaume I de Sueca havien estat advertits de l’assalt dies abans, ja que els blavers el preparaven obertament al fòrum d’internet del seu web, on van amenaçar al casal sencer.

Després de l’arribada dels ultradretans, els assistents a l’acte van intentar evitar que els agressors penetressin al recinte, i no va ser fins 10 minuts després que no va aparèixer la Policia Local, mentre els blavers agredien a un assistent amb puntades de peu. La Guàrdia Civil va trigar una hora a presentar-se.

La xerrada va continuar després de l’assalt, i els membres de la organització han explicat que l’agressió va poder-se repel·lir gràcies a la gran assistència de suecans a l’acte. Si no hi hagués hagut aquesta elevada concurrència, la irrupció violenta podria haver tingut conseqüències tràgiques.