Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La ultradreta valenciana agredeix a un portaveu del Bloc

Una notícia que malauradament espanya no se’n fa ressó. I no serà per la gravetat sinó per intrerès. Qualsevol declaració de Josep Lluís Carod-Rovira, per més absurda que sigui, pot arribar a ser portada d’alguns mitjans. D’altra banda, una agressió d’un grupúscle d’ultradreta espanyola a un nacionalista, d’això no interessa parlar-ne. directe!cat per això està aquí. I és que dimecres a la nit, el portaveu del Bloc a Mislata, Santiago Rosat, va ser agredit brutalment pels ultradretans España 2000.

Redacció
Redacció 01/10/2007

Quantes vegades el Partit Popular de Catalunya (PPC) s’ha fet la víctima denunciant que són un partit discriminat, o quantes vegades la COPE ha defensat la llibertat d’expressió? Moltes i moltes. Doncs algú que no comparteix les seves idees com ho pot ser algú que no creu en l’actual Estat espanyol i defensa la sobirania dels pobles oprimits també haurà de començar a defensar el seu dret de llibertat d’expressió i anar al tanto amb qui se li acosta durant la nit.

El portaveu del Bloc Nacionalista Valencià (Bloc) a Mislata, Santiago Rosat, es trobava amb altra persona a l’interior de l’Associació Artística i Musical de Mislata quan algú, cap allà les dues de la matinada, va començar a llançar pedres al local. En sortir per identificar els agressors, el van insultar dient-li “piojoso” i “rojo”, insults que ell va respondre amb el crit de “fatxes!”. Llavors, quatre homes li van sortir d’un costat i al crit de “¡nosotros somos fachas!” i “¡arriba España!” el colpejaren, li trencaren un ull, li esquinçaren part de l’orella dreta i li propinaren diverses puntades de peu.

Una pallissa anunciada

Els fets han succeït després de que la jutgessa de Mislata absolgués a España 2000 per haver penjat als fòrums de la seva plana web les dades de Santiago Rosat, instant a que se li faria una visita “una visita”. El mateix president d’España 2000, José Luís Roberto, qui també és president de la Asociación Nacional Española de Locales de Alterne (ANELA) i propietari d’empreses com El cobrador del frac o de Levantina de Seguridad, va amenaçar a Rosat, a la sortida del jutjat, que es tornarien a veure. Sembla ser que ja s’han trobat.