Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La ultradreta ataca les seus de la Intersindical i d’Esquerra Republicana a València

La ultradreta valenciana ja ha fet de les seves l’endemà del 9 d’octubre. Aquest cop han atacat la seu Intersindical Valenciana i d’Esquerra Republicana. La façana de l’edifici es va despertar divendres passat plena de pixades i pintades amb simbologia nazi, segons va denunciar el portaveu sindical, Vicent Maurí. L’atac a la seu es va produir entre la nit de dijous a divendres, ja que segons ha assegurat Maurí, ell mateix s’hi va acostar la vesprada del dijous, després de la manifestació del 9 d’Octubre, i ‘tot restava normal’.

Les pintades eres unes dianes, creus gamades, simbologia blavera, amenaces i insults. Intersindical Valenciana ha posat en coneixement de la Delegació del Govern els fets i presentarà una denúncia.

Els fets sembla que tenen orígen en el fet que el diari Las Provincias publiqués que a la seu es va despenjar una estelada gegant el passat 9 d’Octubre per la diada valenciana.

Redacció
Redacció 13/10/2008

Aquest atac, segons informen fonts de l’Intersindical Valenciana, és un dels molts que ha tingut la seu Nacional de la Intersindical Valenciana a València. ‘Totes elles de grups d’extrema dreta i ultrablavers que campen impunement per la ciutat atacant, a més del Sindicat, a partits polítics, sindicats, moviments socials, casal de joves o persones individuals. Intersindical Valenciana considera que les autoritats han de investigar els fets, detenir els culpables, dissoldre i il.legalitzar els grups ultres que actuen, en molts casos a cara descoberta, pel País Valencià atacant a les organitzacions democràtiques’.