Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La UGT de Lleida denuncia ‘l’engany i la burla’ que suposen els descomptes del TGV entre Lleida i Madrid

La secretària general de la UGT de les Terres de Lleida, Rosa Palau, ha denunciat aquest diumenge ‘l’engany i la burla’ de l’anunci fet recentment per la companyia Renfe referent a l’aplicació de descomptes en la compra de bitllets d’Alta Velocitat entre Lleida i Madrid. La secretària general de la UGT de les Terres de Lleida ha explicat que ella mateixa com a usuària va voler gaudir d’aquests descomptes i comprar el bitllet d’anada i tornada a través del lloc web de Renfe. Així ha denunciat que es va trobar ‘amb la sorpresa’ que l’anunci de descomptes ‘no era tal com s’havia explicat públicament i que calia fer filigranes per aconseguir-los, si bé a la pràctica era impossible’.

Redacció
Redacció 03/12/2007

La UGT recorda que Renfe va anunciar el passat 27 de novembre que si es comprava un bitllet del TGV entre Lleida i Madrid o a l’inversa amb 15 dies d’antelació i a través de la pàgina web de Renfe costava 23,8 euros, mentre que fins aleshores el preu era de 59,4 euros.

En aquest sentit, Palau ha relatat que resulta ‘molt complicat connectar amb el web de Renfe’, i que quan ho va aconseguir i va comprar el bitllet d’anada de Lleida a Madrid per 23,8 euros, la pàgina es va quedar penjada, sense poder adquirir el bitllet de tornada al mateix preu.

Seguidament, Palau ha explicat que va trucar a Renfe on li van comunicar que es tractava d’errors informàtics. Al dia següent va tornar a intentar-ho i va comprovar que el bitllet de tornada ja solament es venia a 59,4 euros. Després de comprovar aquest fet, Palau va trucar al telèfon d’atenció al client de Renfe per exposar la situació i denunciar que ‘la resposta que vaig tenir era que si havia pogut comprar el bitllet d’anada amb el preu anunciat havia tingut molta sort ja que el 90% de la gent no ho havia aconseguit’.

Així mateix, Palau ha exposat que ‘si no volies pagar la tornada al preu d’escàndol i volies anular el bitllet d’anada, Renfe et penalitza amb el 50% de l’import abonat’. Davant d’aquest fet, Palau ha afirmat que ‘ja està bé que estiguin jugant amb els ciutadans del territori de Lleida, els titular mediàtics vesteixen molt però la realitat és que estan enganyant i insultant la intel·ligència dels ciutadans’. Per Palau, ‘a Lleida som ciutadans de primera com a la resta de territoris i per tant volem ser tractats com tal i amb respecte’.