Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La UGT recorda al conseller Mena que la Generalitat no té prou competències per reduir l’atur

El líder de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha afirmat que veu difícil reduir l’atur amb les competències que té la Generalitat. Àlvarez ha fet referència a les declaracions que va fer el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, quan va afirmar que -tal i com va prometre Artur Mas en campanya electoral-. el govern reduiria a la meitat l’atur català en quatre anys. El líder sindical ha explicat que ‘és molt difícil poder comprometre’s a la reducció de l’atur si no hi ha una remuntada de les economies espanyola i europea’. Àlvarez ha recriminat a Mena que digués que el sistema ‘és generós amb aquells que no treballen’ perquè, segons ell, ‘no és veritat’ i l’ha acusat de desconèixer la realitat catalana.

Redacció
Redacció 03/02/2011

Àlvarez demana prudència al conseller
Àlvarez ha manifestat que el conseller d’Empresa i Ocupació hauria d’estar pensant ‘quines propostes farà per redreçar la situació econòmica’ i aconseguir la seva proposta electoral: reduir l’atur a la meitat en quatre anys. Segons el líder de la UGT, aquesta és una proposició ‘molt difícil d’aconseguir’ ja que si no hi ha una remuntada de l’economia espanyola i de l’economia europea, ‘difícilment es podrà assolir aquesta fita que s’ha marcat la Generalitat’.

El líder de la UGT a Catalunya, durant una visita a Vic en el marc de les eleccions sindicals, ha demanat prudència al conseller Mena en les declaracions i ‘que vagi per feina’. En aquest sentit, Àlvarez ha destacat que no és una de les prioritats del país ‘treure les poques ajudes que tenen les persones aturades’.

Sense senyals de recuperació
Sobre el conseller d’Empresa i Ocupació, Àlvarez ha manifestat que ‘no pot dir que tenim un sistema generós amb aquells que no treballen, perquè, segons ell, no és veritat’. El líder de la UGT a Catalunya ha afegit que el conseller desconeix ‘els centenars de milers de persones que no tenen res i que no els entra res a final de mes’. D’altra banda, Àlvarez ha acusat Mena de reobrir un debat ‘que ja estava tancat’ i ha afirmat que ‘ara no és prioritari obrir els diumenges’.

Àlvarez ha dit que ‘pinten bastos’ pel que fa a la situació econòmica ja que no hi ha senyals de recuperació. Segons el líder de la UGT a Catalunya, les dades aparegudes aquest dimecres en relació a l’índex d’atur, 4,8%, ‘són molt negatives’.