Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La UE vol prohibir fumar a tots els bars, restaurants i pubs d’Europa

El comissari europeu de Treball, Vladimir Spidla, vol estendre la prohibició de fumar a la totalitat dels llocs de treball de la Unió Europea, incloent els bars, els restaurants i els pubs, per protegir ‘la seguretat i la salut’ dels treballadors.

Així ho ha avançat aquest dilluns la seva portaveu, Chantal Hughes, que ha aclarit que la proposta de Spidla encara ‘es troba en una fase molt preliminar’ i que correspondrà al pròxim govern de la Comissió Europea, que haurà de prendre possessió el novembre de l’any que ve, després de les eleccions europees del juny, presentar una proposta de nova directiva comunitària que iguali les restriccions a tots els estats membres.

Redacció
Redacció 28/10/2008

‘Preveiem consultar els empresaris i els sindicats i la proposta encara s’està discutint en els serveis interns de la Comissió’, ha assegurat Hughes en la roda de premsa diària que ofereix l’executiu comunitari. Brussel·les té ‘l’obligació de garantir que tots els centres de treball siguin segurs i sans per als treballadors’ i no troba suficients les prohibicions que ja apliquen alguns estats, com l’espanyol, perquè ‘són molt diferents, tant pel que fa al seu abast com per la seva naturalesa’.

‘Ens agradaria que la prohibició cobrir els bars, els restaurants o els pubs, perquè són espais on els treballadors s’exposen diàriament a fumar passivament i a les conseqüències que això té per a la seva pròpia salut i seguretat’, ha advertit la portaveu de Spidla.