Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La TV3 que vol l’unionisme: les televisions de Múrcia o Castella i Lleó emeten les campanades amb el 0% d’audiència

Redacció| Les televisions públiques de Múrcia (7 TV) i Castella i Lleó (RTVCYL) van fer un 0% de share en un dels moments televisius més importants de l'any, en que hi ha un televisor encès a totes les llars: les campanades de Cap d'Any. Ambdós canals van aconseguir que ningú, ni una sola persona, els sintonitzés per acabar el 2017. 

Redacció
Redacció 02/01/2018
Unes xifres que contrasten amb el 40.5% d'audiència que va tenir TV3 a Catalunya, l'únic territori en que va liderar una televisió pròpia a banda de les Illes Canàries (on no hi ha cap altra opció perquè el raïm es menja una hora abans, degut al canvi horari). 

Tant Castella i Lleó com Múrcia són comunitats autònomes que presideix el Partit Popular, des de fa 17 i  23 anys respectivament. La programació de les seves televisions no sol ser gaire seguida i presenta poca varietat de continguts: es tracta de canals, doncs, poc rendibles que viuen pràcticament de subvencions. Però, en aquest cas, a ningú sembla molestar-li. 

Hi ha altres zones de l'Estat espanyol, que les estadístiques qualifiquen de “resta”, on també es va registrar un 0% de Share i les televisions públiques de Madrid, Castella La Manxa o el País Valencià (acabada de ressuscitada després que el PP acabés amb ella) no van arribar a l'1%. 

La majoria de l'Estat espanyol va optar per Ramon Garcia (i la capa que llueix des del 1998) i Anne Igartiburu a TVE.