Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La Troba Kung-fú guanya la desena edició del premi Puig-Porret de periodisme musical

El grup La Troba Kung-fú ha estat el guanyador de la desena edició del premi Puig-Porret de periodisme musical que concedeix la crítica musical catalana. El grup de la Garriga s’ha emportat els 10.000 euros del premi, el més ben dotat de la música del país. La banda vallesana era finalista en la categoria folk i s’ha adjudicat el premi d’entre el total de 6 finalistes. El premi s’entrega dins del marc del Mercat de la Música Viva de Vic (MMVV). Joan Garriga, veu i acordió de la Troba Kung-fú deia que el premi es un reconeixement ‘a una carrera de fons’ que els ha portat a fer més de 120 actuacions durant el darrer any.

Redacció
Redacció 17/09/2007

La resta de grups finalistes que optaven al guardó eren els manresans Gossos (pop–rock), el menorquí Cris Juanico (jazz) i els barcelonins Juan Manuel Cañizares (flamenc), Òscar Briz (cançó d’autor) i Fibla (electrònica).

Joan Garriga ha rebut el xec del premi en un acte on hi ha assistit el secretari general del Departament de cultura, Lluís Noguera, l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal i la presidenta de la Fundació Puig-Porret, Anna Maria Carbonell. Aquesta entitat és la que dota econòmicament el premi. La resta de finalistes també ha recollit el seu guardó.

El músic vallesà no ha volgut entrar a valorar si el premi és o no merescut. Per Garriga, ‘merèixer o no un premi no hem de dir nosaltres si no que s’ha de preguntar al jurat’. Per l’ànima d’aquesta formació musical vallesana rebre premis ‘és només un estímul més alhora de seguir tocant’. Garriga ha dit que ‘com a músic em dedico a tocar i si a més t’ho reconeixen amb un premi molt millor’ . Aquest fet -segons el músic- ‘dona més vidilla per continuar tocant’.

El grup encara no té decidit què farà dels 10.000 euros del premi. Per Garriga, això pot ser un fons per quan el novembre el grup pari de tocar. La parada del novembre després d’una llarga gira d’actuacions és important perquè ‘el grup necessita descansar’. Posteriorment, ‘tocarà fer més cançons i anar per un altre disc’.

Per la banda vallesana, el MMVV és un esdeveniment positiu pel sector. Per Joan Garriga ‘sempre que he tocat aquí ha estat un pas endavant’. Assegura que el mercat osonenc ‘per la Troba ha estat important a nivell de mitjans i promotors i sempre hi hem notat un creixement en la difusió del grup’.

La Troba Kung-fú és una banda nascuda el desembre de l’any 2005 i capitanejada per Joan Garriga, exmembre dels desapareguts Dusminguet. La seva rumba es barreja amb el dub, cúmbia, sarao, blues, boogie-woogie i altres. A inicis d’aquest any el grup va publicar el seu primer disc Clavell Morenet (K Industries culturals, 2007). El disc va ser enregistrat al seu propi estudi de la Fournier, a La Garriga (Vallès Oriental), mesclat a MusicLan (Avinyonet de Puigventós) i masteritzat a The Exchange (Londres).

Fins ara han guanyat el premi Puig-Porret, Pascal Comelade (1998), Quimi Portet (1999), Els Pets (2000), Sisa (2001), Antònia Font (2002), Adrià Puntí (2003), Miquel Gil (2004), Refree (2005) . Miguel Poveda (2006) i La Troba Kung-fú (2007).