Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La temporada d’esquí s’avança un mes al Pirineu català

|

- Publicitat -

Els responsables de Masella s’han vist desbordats aquest dissabte. Milers d’esquiadors, des de primera hora del matí, han col·lapsat les instal·lacions i els gestors del complex hivernal han hagut de tallar la carretera d’accés a la zona de Coma Oriola i habilitar autobusos llançadora per acostar els esquiadors a les pistes més elevades de l’estació. Masella ha posat en funcionament quatre remuntadors entre les zones de la Tosa i Coma Oriola, amb 14 pistes obertes al públic entre les cotes 1.900 i 2.500 metres, amb gruixos de neu que oscil•len entre els 30 i els 80 centímetres. Masella ha estat la primera instal·lació de tot els Pirineus d’obrir l’estació al públic.

Aquest bon inici de la temporada, després de les nevades dels últims dies, més la capacitat actual de les instal·lacions hivernals en la producció de neu artificial, fa preveure una bona campanya d’esquí. Els responsables de Masella i la Molina, Xavier Nolla i Josan Anton Font, respectivament, asseguren que, si hi ha neu a les pistes, s’escaparan de la crisi econòmica.

Publicitat

Aquesta temporada que se celebra el centenari de l’esquí a Catalunya, les estacions del Pirineu Oriental afronten la campanya més engrescadora dels últims anys.

Masella ja ha obert les portes, la Molina es prepara aquests dies per acollir les importants proves de les Copes del Món d’esquí femení, discapacitats i snowboard i, la petita estació de Coll de Pal afronta una temporada d’il·lusió amb la connexió a la Molina i Masella, creant un gran domini esquiable que s’anomena Alp 2500.

Només l’estació de la Molina ha fet inversions en noves instal·lacions, millores, manteniment i neu artificial de més de 1,9 milions d’euros. Entre les dues estacions cerdanes, la Molina i Masella, es vol arribar a la xifra de més de 700.000 esquiadors aquesta temporada. A Coll de Pal s’ha fet principalment l’acondicionament de la zona de Comabella.Millora de tots els accessos a Masella des de Das (GI-404), d’Alp (GI-400) i de la Molina (GI-400). Les millores consisteixen en l’eixamplament de la carretera, suavització dels revolts i renovació del paviment. Amb aquestes obres es garanteix una major comoditat i seguretat en la conducció en aquestes vies que porten a Masella.

La Molina i Coll de Pal obriran les instal·lacions abans d’acabar el mes de novembre. Les previsions és posar en funcionament part de les pistes el 29 de novembre però no es descarta que el cap de setmana del 22 de novembre hi hagi una obertura parcial dels equipaments.

Vall de Núria i Vallter 2000 també han anunciat que obriran les seves instal·lacions abans de finalitzar aquest mes. Pel que fa a les estacions d’esquí nòrdic de la zona, Lles de Cerdanya, Aransa o Guils-Fontanera, no han comunicat les previsions d’obertura de les instal·lacions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut