Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La Taula del Tercer Sector es felicita per l’acord sobre el 0,7% de l’IRPF

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa les ONG’s catalanes, es felicita avui de l’acord a què van arribar ahir ERC, PSOE i CiU sobre la gestió del 0,7% de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) per a fins socials. Veu positiu que el conjunt de partits rectifiquin i que les entitats d’àmbit local i autonòmic puguin continuar presentant-se a la convocatòria d’enguany i que la Generalitat pugui intervenir en el procés de decisió de les ajudes.

Redacció
Redacció 12/03/2009

El president de la Taula, Carles Barba, ha recordat: ‘Tant per l’aportació dels contribuents com per les necessitats socials del país no seria justa una aportació que no se situés entre els 40 i els 50 milions d’euros per a programes fets a Catalunya’.

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va dir ahir que esperava que l’acord fos el primer pas per arribar al traspàs de la gestió a la Generalitat. Segons els informes del seu departament, entre els anys 1999 i 2006 les ONG’s catalanes han deixat de rebre 90,7 milions d’euros per la no territorialització de les ajudes.

L’acord insta el govern espanyol a crear un nou model de distribució dels fons socials que s’adeqüi a la Constitució i l’Estatut. Carme Capdevila espera que tot plegat culmini amb el traspàs d’aquests fons a la Generalitat. En aquest sentit, recorda que Catalunya té la competència exclusiva en la major part de matèries del programa de subvencions.

L’objectiu del ministeri d’Educació, Política Social i Esport era, en un primer moment, deixar fora de les subvencions del 0,7% de l’IRPF aquelles ONG que actuessin només en l’àmbit autonòmic.