Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La tancada d’estudiants a la UB obliga a ajornar la presentació del 3r Congrés Catalanista

La tancada d’estudiants a la Universitat de Barcelona (UB) ha obligat a ajornar l’acte de presentació del 3r Congrés Catalanista, que estava previst que se celebrés aquest dissabte al paranimf de l’edifici històric de la universitat. Segons l’organització, la mateixa UB els ha demanat l’ajornament de l’acte ‘en no poder garantir la seva realització amb les condicions que l’acte mereix’. L’acte havia de començar 125 anys després del darrer Congrés Catalanista, que va tenir lloc l’any 1883. L’objectiu del congrés, segons el seu secretari general, Josep Espar i Ticó, és ‘curar’ la malaltia que assegura que pateix Catalunya, que consisteix en la ‘insuficiència com a nació’.

Redacció
Redacció 24/11/2008

El migdia d’aquest divendres, l’organització del 3r Congrés Catalanista va intentar buscar una nova ubicació on celebrar l’acte de presentació. No obstant això, segons ha explicat en un comunicat, els espais que va valorar ‘no reunien les condicions tècniques i d’aforament idònies per aquest acte’.

La comissió organitzadora del congrés comunicarà d’aquí pocs dies el dia, l’hora, i el lloc de l’acte de presentació.

L’objectiu del 3r Congrés Catalanista és ‘saber exactament on va Catalunya’, davant la ‘indefinició’ actual. El congrés s’estendrà arreu del territori i s’allargarà fins l’octubre del 2009, quan els seus impulsors presentaran les conclusions al Parlament.