Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La supèrbia perd Colau

“En un moment polític tan important en la història de Catalunya com el que estem vivint on es parla de processos constituents, i on està en joc el futur polític del país i la seva relació amb l’Estat i Europa, Catalunya no pot fer passos sense tenir en compte la seva capital i la Barcelona metropolitana, que ha d’acompanyar Catalunya aportant la seva potència, coneixement i diversitat”, ha dit Colau en la conferència anual de la càtedra Pasqual Maragall  que organitza la Universitat de Barcelona.

Redacció
Redacció 12/04/2016

“Barcelona i la seva àrea metropolitana són el passaport de Catalunya al món”

Colau ha iniciat la conferència reivindicant la figura de Pasqual Maragall, que segons ella, ha estat “sens dubte” el millor alcalde de Barcelona. I per intentar posar-se a l’alçada s’ha tret de la màniga el concepte de “federalisme urbà multinivell”, i ha reivindicat la importància de la coordinació entre els 36 municipis que formen l'Àrea Metropolitana per avançar cap a un federalisme metropolità multinivell en el qual els municipis i el govern metropolità assolirien millor finançament i més competències.

Alcaldessa metropolitana per rebentar el procés

Colau  ha defensat  reduir les múltiples administracions que operen en l'àmbit metropolità i ha proposat “democratitzar” el govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) deixant escollir directament el seu “alcalde” a la ciutadania. En aquest marc, Colau ha avisat que la importància de Barcelona i dels municipis metropolitans fa inviable que el futur de Catalunya es decideixi deixant-los al marge del procés.