Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La sortida de la BCN World Race tanca el Saló Nàutic del 2007, que ha rebut 180.000 persones

La sortida de la regata transoceànica Barcelona World Race ha posat punt i final aquest diumenge a l’edició d’enguany del Saló Naùtic, que ha rebut la visita d’unes 180.000 persones, segons fonts de l’organització. La cursa, en la qual hi prenen part tres vaixells amb representació espanyola, arribarà a la capital catalana d’aquí uns tres mesos després d’haver culminat 25.000 milles nàutiques. El Saló Nàutic 2007 s’ha celebrat als espais de Gran Via i Port Vell, on s’han exposat fins a 2.100 vaixells de tots els tipus i models. La xifra d’expositors directes, 686, ha crescut aquest 2007 un 11% respecte el saló del 2006, dels quals 533 són de l’estat espanyol i 153 estrangers; mentre que entre els expositors directes i indirectes la xifra ha arribat fins a 2.200 procedents de 41 països.

Redacció
Redacció 12/11/2007

Al certamen s’inicia el 70% de les vendes del sector a L’Estat i la seva celebració suposa el començament de la temporada comercial per a la majoria de les empreses participants.

Als espais de Gran Via i Port Vell s’han mostrat 2.100 vaixells de tots els tipus i models. D’ells, 220 a l’Exposició Flotant del Port Vell, que per primera vegada va comptar amb superiots, un sector emergent de la nàutica. El saló va acollir des de vaixells a vela i motor de totes les eslores, canoes i caiacs, veleries, pneumàtiques, electrònica, remolcs i motos d’aigua, fins a windsurfing, pesca, electrònica, ports esportius, xàrters i motors.

La superfície total ha estat de 115.000 metres quadrats nets, dels quals 75.000 van correspondre als 5 pavellons i zones exteriors del recinte de Gran Via i 40.000 a la zona dedicada als expositors i embarcacions dels molls d’Espanya i de Barcelona del Port Vell. El recinte de Gran Via va disposar de cinc grans àrees d’activitat: els espais del Mar, Pesca, Marina tradicional, Àrea Fun Beach i Innovació, on es van desenvolupar nombroses activitats sobre iniciació a la vela, presentació de regates, lliurament de premis i jornades tècniques. El Saló va comptar amb tres exposicions dedicades al modelisme naval, la pirateria al Mediterrani i art aplicat als caiacs.

En el seu intens programa d’activitats es van presentar les regates Christmas Race, Ruta de la Sal i el Trofeu Princesa Sofía; es va desenvolupar el Congrés Mundial de la International Sailing Association; es van organitzar clínics per aprendre a navegar i es va disputar la regata Pro Am, amb participació de regatistes i personatges populars. Entre d’altres actes destaca el lliurament dels 3ers Premis a la Innovació i Disseny d’Iots, als quals optaven vuit projectes avantguardistes de cinc països, i que es van concedir a un veler i un vaixell pesquer, d’Holanda i Canadà, respectivament.

La sortida de la regata Barcelona World Race aquest matí ha aportat un gran valor afegit a la celebració del Saló Nàutic, ja que ha atret a nombrosos aficionats i professionals de la navegació, situant la capital catalana al centre d’atenció mundial de la nàutica.