Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La solidaritat segons l’ABC

De vegades ens retreuen que som excessivament durs amb mitjans com La Razón, l’ABC i El Mundo, que són mitjans professionals i, més enllà de tenir una línia editorial particular, […]

Redacció
Redacció 31/10/2008

De vegades ens retreuen que som excessivament durs amb mitjans com La Razón, l’ABC i El Mundo, que són mitjans professionals i, més enllà de tenir una línia editorial particular, estan confeccionats per professionals i segueixen criteris periodístics a les seves informacions.

Però la veritat és que el dia a dia d’aquests rotatius ens fa veure que viuen a una realitat paral·lela, en una veritable dimensió desconeguda on les coses són, com a mínim, oposades a la realitat. Només així s’entén una campanya sagnant com la que encara ara duu a càrrec El Mundo contra la normalització lingüística, només així s’entén aquesta vinyeta que publicava dimarts el diari ABC, on el dibuixant lamenta que els diners que aboca Madrid vagin a parar als catalans.

És clar que també podríem interpretar la vinyeta com un retorn del surrealisme més irònic: només en aquests circumstàncies la vinyeta tindria gràcia, i molta.