Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La Sindicatura de Comptes podrà fiscalitzar els partits catalans el 2011

El síndic major, Joan Colom, ha afirmat aquest dimarts que és ‘probable’ que la Sindicatura de Comptes inclogui en el pla de treball pel 2011 la fiscalització de partits polítics fent ús de la nova llei aprovada pel Parlament la setmana passada que li dóna capacitat per examinar l’activitat econòmica i financera dels partits polítics, fundacions i associacions sotmeses al protectorat de la Generalitat i vinculades orgànicament a partits polítics amb representació a la cambra. En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, Colom ha fet una valoració ‘molt positiva’ de la nova llei.

Redacció
Redacció 02/06/2010

Per Colom, s’ha fet una ‘actualització molt positiva’ de la llei de la Sindicatura de Comptes, perquè s’han ‘completat aspectes’ d’una llei, l’anterior, amb elements ‘inconnexes’ que s’havia anat millorant a base de ‘pedaços’.

Ha subratllat que amb la nova normativa, s’ha clarificat el control sobre els partits polítics, fundacions i les relacions amb el tribunal de comptes espanyol. En aquest sentit, en resposta a preguntes dels periodistes, ha explicat que enguany no es fiscalitzarà cap partit, perquè no figura en el pla de treball, que no canviaran a no ser que ho demani expressament el Parlament.

Però, en canvi, ha afegit que és ‘probable’ que en el pla de treball del 2011 ‘s’hi inclogui alguns partits, o tots’. Ha explicat que es decidirà a la tardor quan s’hagi de discutir el pla de treball per l’any que ve.

Malgrat que ha recordat que la Sindicatura de Comptes ‘no és un instrument concebut per la lluita contra corrupció’, ha reconegut que amb la nova llei pot ‘veure més clares certes coses’. De fet, ha recordat que el 2002, la Sindicatura ja va detectar que el Palau de la Música ‘estava fatal’.