Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

La síndica posa a examen els protocols de l’Ajuntament de Barcelona pel cas dels joves inhaladors de cola

ACN Barcelona .- La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha obert una actuació d’ofici sobre la situació dels joves, alguns menors d'edat, que inhalen cola al barri de Santa Caterina de la ciutat. Arran de les informacions conegudes aquest dimarts, Vilà vol conèixer l’eficàcia de les mesures de prevenció del risc social i de salut que apliquen els serveis municipals en els casos d’infants, adolescents i joves que no tenen referents familiars i que es troben en situació de desemparament.

Redacció
Redacció 21/04/2016

La intenció de l’actuació es valorar si els plans de prevenció de les situacions de risc estan suficientment elaborats i contenen totes les dimensions de la problemàtica que afecta a aquests infants, adolescents i joves. Vilà demanarà els protocols de coordinació interadministrativa per comprovar si estan implementats i són eficaços, i es valorarà si la protecció aplicada a aquestes persones és la més convenient. La síndica vol conèixer també els casos existents a Barcelona d’infants, joves i adolescents detectats que no tenen allotjament i adopten hàbits de dependència de productes tòxics.

Entre altres departaments municipals, la síndica adreçarà la seva petició d’informació a l’Àrea de Drets Socials, el Consorci de Serveis Socials de Barcelona, l’Agència de Salut Pública i la Guàrdia Urbana. Vilà vol tenir la seguretat que, davant de situacions “tan greus”, s’aborda amb prou diligència la coordinació interadministrativa per eradicar aquesta problemàtica en interès dels menors.