Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La seu del Bloc sofreix un atac amb un artefacte explosiu casolà

Fonts properes a la investigació van indicar que l’artefacte va provocar una ‘petita explosió’, registrada sobre les quatre del matí, que únicament va ocasionar alguns desperfectes a la porta de la seu nacional del Bloc, situada al carrer Sant Jacint de València. La Policia ha obert una investigació per a intentar esbrinar l’autoria dels fets. A més, segons van informar fonts de la formació, l’edifici en el qual es troba el Bloc va ser desallotjat pels agents. Les mateixes fonts van assenyalar que la seu local de València, en el carrer Arquitecte Alfaro, també aparegueren danys a les seves portes.

Redacció
Redacció 10/10/2007

L’independentisme valencià età patint des de fa mesos greus atacs violents. Recordem que fa unes setmanes un diputat pel Bloc va ser apallissat pel grup d’ultradreta España 2000. Ara, la seu nacional del Bloc Nacionalista Valencià (Bloc) a València va sofrir ahir un atac amb la instal•lació d’un artefacte explosiu casolà que no va arribar a causar ferits ni danys materials de consideració,

Per la seva banda, el secretari general del Bloc, Enric Morera, va expressar la seva “indignació” per aquests fets, i va assenyalar que al País Valencià ‘ens trobem amb una situació en la qual existeix un terrorisme de baixa intensitat que no té límits’ i que provoca ‘la indefensió d’una sèrie de demòcrates que l’única cosa que fem és defensar un projecte polític valencianista, i estem ja farts d’aquesta situació’.

Per això, el Bloc es planteja acudir a instàncies internacionals com el Parlament Europeu per a ‘demandar protecció davant aquesta allau d’agressions que responen a una trama organitzada, davant la inoperància i passivitat de la policia i els seus responsables polítics’. Va afirmar que la seva formació ha sofert ‘més de 50 actes delictius’ cap als seus militants a través d’accions com agressions físiques, amenaces per Internet i verbals, pintades en les seus i crema de vehicles dels regidors i ‘aquí no es fa res de res’.

En aquest sentit, va instar a les forces policials i al delegat del Govern a la Comunitat, Antoni Bernabé, a actuar perquè, segons va insistir, ‘hi ha una impunitat molt gran cap a una trama organitzada terrorista que actua en el País Valencià’. A més, Morera va fer una crida a ‘totes les forces democràtiques’ perquè ‘condemnin aquesta agressió i totes les quals es produeixin’ amb l’objectiu d’evitar que ‘passin a més’, va indicar.