Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

La Setmana del Llibre en Català lliura el Premi Trajectòria a la traductora Anna Casassas

El Premi Trajectòria 2016, que des de 1997 lliura la comissió organitzadora de La Setmana del Llibre en Català, que s'inicia avui dia 2 i s'allargarà fins el proper dia […]

Redacció
Redacció 02/09/2016

El Premi Trajectòria 2016, que des de 1997 lliura la comissió organitzadora de La Setmana del Llibre en Català, que s'inicia avui dia 2 i s'allargarà fins el proper dia 11 de setembre, ha estat atorgat aquest any a la traductora Anna Casassas, pels mèrits contrets al llarg de la seva trajectòria. És el primer cop que el premi Trajectòria distingeix un professional de la traducció. Els membres del jurat van decidir atorgar Premi Trajectòria 2016 a Anna Casassas per “l‘excel·lència de la seva feina en un àmbit no prou reconegut, la traducció.

 

Anna Casassas és llicenciada en dret i va exercir l’advocacia durant set anys a Figueres fins que ho va deixar per dedicar-me exclusivament a la traducció literària, del francès i l’italià al català. Ha rebut el premi Mots Passants de la Universitat Autònoma de Barcelona per la millor traducció publicada el 2009 d’un llibre escrit originalment en francès: Manuscrit trobat a Saragossa, de Jan Potocki. L’any 2010 va obtenir, pel projecte de traducció de La cena de le ceneri, de Giordano Bruno, el Premi Vidal Alcover de l’Ajuntament de Tarragona. A banda ha traduït obres de Virgilio Giotti, Andrea Camilleri, Claudio Magris, George Simenon o Victor Hugo, entre d'altres.

 

 

Relacionats