Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La sentència del TC tampoc serà aquesta setmana

El Ple del Tribunal Constitucional espanyol (TC) convocat per aquest dijous debatrà sobre la ponència de la presidenta Maria Emilia Casas però no emetrà una sentència sobre l’Estatut. Així ho han confirmat fonts de l’alt tribunal el mateix dia que el TC ha donat tres dies a totes les parts personades, és a dir, el PP, el Defensor del Poble i les CCAA que van recórrer l’Estatut, perquè presentin al·legacions al recurs de súplica presentat pel Govern i el Parlament que té l’objectiu d’evitar una sentència. Els magistrats de l’alt tribunal ja van rebutjar una primera petició argumentant que la Llei del TC els permet continuar al càrrec mentre no se’ls rellevi.

Redacció
Redacció 09/06/2010

Les parts que van recórrer l’Estatut al TC tenen tres dies, des del moment en què reben la notificació, per presentar les al·legacions. Llavors, l’alt tribunal tindrà un termini de dos dies més per recollir-les i decidir si es declara incompetent per sentenciar l’Estatut, tal com reclama el Govern i el Parlament. Les dues institucions catalanes li han demanat que reconsideri la seva decisió del 27 de maig en què va decidir per unanimitat no declarar-se incompetent, argumentant que la Llei del TC estipula que poden continuar al càrrec mentre no siguin rellevats, encara que quatre dels membres tinguin el mandat caducat.

Ara, tant Govern com Parlament han presentat un recurs de súplica per demanar al TC que argumenti la seva decisió i insisteixen en reclamar la incompetència o bé que no dictin sentència fins que no ‘supleixi la seva falta de legitimitat’.

Tot i que es manté obert el recurs de súplica, el TC ha decidit mantenir el ple convocat per dijous 10 de juny per debatre sobre la ponència de la presidenta Maria Emilia Casas, és el setè esborrany de sentència sobre l’Estatut.