Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La selecció d’Euskal Herria també fa públics els seus jugadors

També s’han fet públcis els noms dels jugadors de la selecció d’Euskal Herria. Els dos equips que aporten més noms al conjunt basc són l’Athletic Club de Bilbao amb 8 jugadors i a molta distància la Reial Societat. A proposta dels seleccionadors Iribar i Etxarri, la Federació Basca de Futbol ha convocat als següents jugadors que aquí us oferim.  També us explicarem el  perquè de la polèmica amb el canvi  de nom de la selecció  basca.

Redacció 27/12/2007

Aquí teniu la llista de convocats de la selecció d’Euskal Herria per al partit de dissabte a les 20:30 a San Mamés.

U.D. ALMERIA: Aitor Lopez Rekarte

ATHLETIC Clib: Aritz Aduriz, Joseba Etxeberria, Igor Gabilondo, Andoni Iraola, Francisco Javier Yeste, Fernando Llorente,
Fernando Amorebieta, Pablo Orbaiz i Asier Del Horno

R.C.D.ESPANYOL : Iñaki Lafuente

MIDDLESBROUGH : Gaizka Mendieta

C.A. OSASUNA : Patxi Puñal

REAL SOCIEDAD : Mikel Aramburu, Asier Riesgo, Mikel Labaka, Mikel Gonzalez i Xabi Prieto

TOULOUSE F.C. : Pantxi Sirieix

REAL VALLADOLID: Joseba Llorente

D’Euskadi a Euskalherria

La selecció del País Basc estrena un nou nom inmers en una polèmica política. El nom Euskadi deriva de “Euzkadi”, paraula inventada per Sabino Arana per a denominar a les 7 províncies basques, així volia crear un nom amb caràcter polític propi i reivindicatiu enfront de l’Euskal Herria de tota la vida que tenia caràcter cultural i lingüístic. El que ha passat, però, és que desgraciadament avui dia Eeuskal Herria s’associa a quelcom referent a l’esquerra abertzale i en canvi la referència “Euskadi” la gent la utilitza per a referir-se a la Comunitat Autònoma del País Basc.