Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

La selecció catalana de curses de muntanya viatja a l’Àsia

L’equip català, que disputa la Copa del Món de curses de muntanya, viatja aquest dimarts al continent asiàtic per participar en les dues pròximes curses d’aquest campionat. La primera prova que espera els atletes catalans serà la ‘Mount Kinabalu Climbathon’, que se celebrarà aquest cap de setmana a l’illa de Borneo (Malàisia) i la segona serà la ‘Ontake Skyrace’ que es disputarà a Kiso County (Japó). Apart d’intentar bones actuacions individuals, els corredors catalans tenen com a objectiu consolidar la primera posició que ocupa la selecció a la classificació general per equips que pot dur-la a proclamar-se vencedora de la Copa del Món a Zegama (Esukadi) el pròxim 23 de setembre.

Redacció
Redacció 21/08/2007

L’equip català que participarà en aquest periple asiàtic l’integren el santboià Agustí Roc del club ‘Mountain Runners del Berguedà’, el maresmenc Jessed Hernández de l’Agrupació Cientifico-Excursionista de Mataró, el cerdà Kilian Jornet del Centre Excursionista de Catalunya), Mònica Ardid del Club Excursionista d’Abrera (Baix Llobregat) i la corredora de Montferrer (Alt Urgell) Anna Serra de la Unió Excursionista Urgellenca.

La ‘Mount Kinabalu Climbathon’ tindrà 21 quilòmetres de recorregut amb 4.824 metres de desnivells acumulats, passant pel cim del Mount Kinabalu de 4.095 metres d’alçada, sostre de la Copa del Món.

Una característica d’aquesta prova són els més de 6 quilòmetres d’escales que cal superar de pujada i baixada en mig d’un clima tropical amb molta humitat i una densa vegetació fins més amunt dels 3.400 metres.

A la cursa del Japó, la ‘Ontake Skyrace’, els atletes hauran de recórrer 28 quilòmetres superant un desnivell positiu de 2.400 metres pujant dues vegades el cim de l’Ontake de 3.067 metres d’alçada.

L’Ontake és un volcà actiu, fet que a la dificultat del terreny, amb força vegetació i escales, hi afegeix el vapor dels gasos procedents del cràter.

Aquesta cursa, que va a estar a punt de ser anul·lada pel recent terratrèmol del Japó, serà la penúltima de la Copa de Món de curses de muntanya, ‘Buff Skyrunner World Series’, abans de disputar-se la darrera a la localitat de Zegama a Euskadi.