Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La segona tinent d’alcalde de Perpinyà dimiteix del càrrec per ‘complicitat de frau electoral’

|

- Publicitat -

Com a segona tinent d’alcalde, Tjoyas era encarregada del desenvolupament sostenible. Molt afectada per la seva detenció i inculpació, ja no havia participat a l’últim consell municipal i no ha fet cap declaracions.

Aquesta dimissió no té cap repercussió pel que fa al consistori on Marie Tjoyas serà substituïda per una altra dona, Lydie Nèse, membre numero 42 a la llista ”Perpignan-Perpinyà 2020” que havia obtingut 41 escons, aquest passat mes de març. Pel que fa a les seves delegacions se n’hauria de fer càrrec la persona que la substituirà com a tinent d’alcalde o ser confiades a un altre tinent d’alcalde.

Publicitat

El passat 13 d’octubre Marie Tjoyas i quatre persones més van ser interrogada per la policia judicial en el marc de la investigació sobre el presumpte frau electoral pel qual ja està inculpat el president de la mesa electoral numero 4, Georges Garcia, detingut per haver amagat paperetes electorals a les seves butxaques i els seus mitjons.

A més del cas ‘dels mitjons’, els investigadors haurien constatat irregularitats en els registres electorals que haurien estat firmats per persones que no eren a Perpinyà el 16 de març i que no havien donat procuracions de vot.

Convocada com a vicepresidenta d’aquesta mesa electoral numero 4, Marie Tjoyas va ser inculpada amb una altra de les cinc persones que van declarar davant de la policia per un presumpte delicte de ‘substitució o imitació de signatura’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut