Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La segona tinent d’alcalde de Perpinyà dimiteix del càrrec per ‘complicitat de frau electoral’

La segona tinent d’alcalde de Perpinyà, Marie Tjoyas ha dimitit del càrrec després de ser inculpada el 14 d’octubre passat per un delicte de ‘complicitat de frau electoral’, segons publica aquest diumenge el diari l’Independant de Perpinyà. La dimissió s’ha fet efectiva aquest dimarts 28 d’octubre amb la carta enviada pel prefecte dels Pirineus-Orientals, Hugues Bousiges, que ha acceptat la dimissió de Tjoyas segons ha confirmat el secretari general de la Prefectura.

Arquitecta i urbanista, Tjoyas no formava part de cap partit polític i havia acceptat figurar en segon lloc de la llista de Jean-Paul Alduy com a personalitat de la societat civil a les últimes eleccions municipals.

Redacció
Redacció 03/11/2008

Com a segona tinent d’alcalde, Tjoyas era encarregada del desenvolupament sostenible. Molt afectada per la seva detenció i inculpació, ja no havia participat a l’últim consell municipal i no ha fet cap declaracions.

Aquesta dimissió no té cap repercussió pel que fa al consistori on Marie Tjoyas serà substituïda per una altra dona, Lydie Nèse, membre numero 42 a la llista ”Perpignan-Perpinyà 2020” que havia obtingut 41 escons, aquest passat mes de març. Pel que fa a les seves delegacions se n’hauria de fer càrrec la persona que la substituirà com a tinent d’alcalde o ser confiades a un altre tinent d’alcalde.

El passat 13 d’octubre Marie Tjoyas i quatre persones més van ser interrogada per la policia judicial en el marc de la investigació sobre el presumpte frau electoral pel qual ja està inculpat el president de la mesa electoral numero 4, Georges Garcia, detingut per haver amagat paperetes electorals a les seves butxaques i els seus mitjons.

A més del cas ‘dels mitjons’, els investigadors haurien constatat irregularitats en els registres electorals que haurien estat firmats per persones que no eren a Perpinyà el 16 de març i que no havien donat procuracions de vot.

Convocada com a vicepresidenta d’aquesta mesa electoral numero 4, Marie Tjoyas va ser inculpada amb una altra de les cinc persones que van declarar davant de la policia per un presumpte delicte de ‘substitució o imitació de signatura’.