Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

La segona mostra ‘Bergabolet’ ampliarà l’oferta i potenciarà els productes agroalimentaris de la comarca

Berga celebrarà, els pròxims dies 6 i 7 d’octubre, la segona edició de ‘Bergabolet’, una mostra que es va posar en marxa l’any passat coincidint amb la tradicional Festa dels Bolets. Després de la bona acollida de la primera edició, l’organització ha decidit ampliar el ‘Bergabolet’, que potenciarà els productes agroalimentaris de la comarca amb la mostra ‘Posa el Berguedà al teu plat’. També com a novetat hi haurà un tast dels plats de la Cuina del Bolet. Paral·lelament, se celebrarà el 51è Concurs de boletaires al pla de Puigventós.

Redacció
Redacció 03/09/2007

La segona edició de la mostra ‘Bergabolet’, que es va posar en marxa l’any passat a iniciativa de Bergacomercial, s’ha presentat aquest dilluns al matí. Hi han estat presents l’alcalde de Berga, Juli Gendrau; la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Guitart; la presidenta de Bergacomercial, Ermínia Altarriba; el president del CFI, Ferran Civil, el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Berguedà, Vicenç Linares, i Lluís Gonfaus, de la Penya Boletaire.

Gendrau, que ha recordat la bona acollida que va tenir la iniciativa l’any passat, ha explicat que l’objectiu és convertir Berga i comarca en la ‘capital dels bolets’. D’aquí que s’hagi decidit ampliar i potenciar la mostra, sense que el Concurs de boletaires ‘perdi importància’. Segons Gendrau, les novetats que s’han introduït aquest any a la mostra contribuiran a augmentar el nombre de visitants.

La presidenta de Bergacomercial, Ermínia Altarriba, ha recordat que ‘Bergabolet’ va néixer per incentivar la presència de turistes a Berga i a la comarca i, alhora, aglutinar les empreses i comerços que, d’una manera o altra, tenen a veure amb el món del bolet. Segons ha assegurat, la primera edició va ser ‘molt ben rebuda’ per tots els establiments.

Aquest any, la mostra comptarà amb diverses novetats. Per una banda, s’ampliarà l’horari d’obertura. Si l’any passat va estar obert dissabte a la tarda i diumenge durant tot el dia, en aquesta ocasió la mostra ja es podrà visitar dissabte al matí. D’altra banda, aquest any ‘Bergabolet’ potenciarà els productes agroalimentaris de la comarca mitjançant la mostra ‘Posa el Berguedà al teu plat’, que impulsa el Consorci de Formació i Iniciatives (CFI) Cercs-Berguedà.

Segons ha explicat Ferran Civil, presidents del CFI, a la mostra hi estan convidats tots els establiments del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Berguedà. Tothom qui ho desitgi podrà fer un tast dels productes després d’adquirir el tiquet corresponent.

Paral·lelament, Altarriba ha anunciat que s’ampliaran les demostracions que cuiners de la comarca faran en el marc de ‘Cuinabolet’. A més, com a novetat s’inclourà un tast dels plats de la Cuina del Bolet que cada any promociona l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà. A part, es farà un taller de cuina per a nens, i hi haurà demostracions en directe per part d’artesans. Aquest any, l’organització ha apostat per potenciar la senyalització i la imatge de la festa. Per exemple, per primera vegada s’instal·laran tres bolets inflables de dimensions gegants.

Paral·lelament a aquestes activitats, el diumenge dia 7 d’octubre se celebrarà el tradicional Concurs de boletaires al pla de Puigventós (Castellar del Riu), que aquest any arribarà a la 51a edició. Lluís Gonfaus, membre de la Penya Boletaire, ha explicat que el programa d’aquest any és ‘pràcticament calcat’ al d’edicions anteriors. Segons Gonfaus, entre 4.000 i 4.500 persones assisteixen cada any al certamen.