Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La santa hòstia

|

- Publicitat -

Els capellans i monjos estan acostumats a repartir hòsties. En aquest cas també en van rebre. De totes maneres, en aquest context, quan parlem d’hòsties volem dir cops de puny i mamporros de tot tipus que en principi xoquen amb la doctrina de Déu. Dues conclusions clares del vídeo: els monjos van millor de dretes que d’esquerres i que la sotana és prou ample com per poder aixecar la pota fins a l’alçada de la boca (en aquest cas sense utilitzar la cama del mig).

Com podreu visualitzar, el passat diumenge va haver-hi brega al Sant sepulcre, entre sacerdots armenis i ortodoxos. L’incident va començar quan els religiosos armenis es van negar a tolerar la presència de sacerdots grecs durant una cerimònia a l’Església. A l’església del Sant sepulcre de Jerusalem -en què s’hi troba la roca en que Jesús va ser baixat de la creu i el forat en què se’l va enterrar- hi conviuen fins a quatre branques cristianes que custodien el lloc sant. Fan torns però de tant en tant el fanatisme es desmadra.

Publicitat

Un força policial de quinze agents jueus -ben entrenats en repartir- va entrar a sagrat per a acabar amb l’enfrontament i dos homes (un grecocristià i un armeni) van ser detinguts i estan sent interrogats.

Durant aquesta setmana s’ha mantingut una ‘presència policial en l’església del Sant Sepulcre’ per a vigilar que no tornin a repartir-se hòsties a tort i a dret.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut