Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La santa hòstia

Els capellans i monjos estan acostumats a repartir hòsties. En aquest cas també en van rebre. De totes maneres, en aquest context, quan parlem d’hòsties volem dir cops de puny […]

Redacció
Redacció 14/11/2008

Els capellans i monjos estan acostumats a repartir hòsties. En aquest cas també en van rebre. De totes maneres, en aquest context, quan parlem d’hòsties volem dir cops de puny i mamporros de tot tipus que en principi xoquen amb la doctrina de Déu. Dues conclusions clares del vídeo: els monjos van millor de dretes que d’esquerres i que la sotana és prou ample com per poder aixecar la pota fins a l’alçada de la boca (en aquest cas sense utilitzar la cama del mig).

Com podreu visualitzar, el passat diumenge va haver-hi brega al Sant sepulcre, entre sacerdots armenis i ortodoxos. L’incident va començar quan els religiosos armenis es van negar a tolerar la presència de sacerdots grecs durant una cerimònia a l’Església. A l’església del Sant sepulcre de Jerusalem -en què s’hi troba la roca en que Jesús va ser baixat de la creu i el forat en què se’l va enterrar- hi conviuen fins a quatre branques cristianes que custodien el lloc sant. Fan torns però de tant en tant el fanatisme es desmadra.

Un força policial de quinze agents jueus -ben entrenats en repartir- va entrar a sagrat per a acabar amb l’enfrontament i dos homes (un grecocristià i un armeni) van ser detinguts i estan sent interrogats.

Durant aquesta setmana s’ha mantingut una ‘presència policial en l’església del Sant Sepulcre’ per a vigilar que no tornin a repartir-se hòsties a tort i a dret.