Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023
Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023

La Sagrada Família, escollida primera meravella de Catalunya

|

- Publicitat -

El Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona ha estat elegit per votació popular com la primera meravella de Catalunya, en la iniciativa promoguda per l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio. L’objectiu era trobar les set meravelles catalanes, amb la voluntat de divulgar el patrimoni cultural material català d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.

Publicitat

El procés per a elegir les set meravelles es va iniciar el mes de març amb la selecció de les 100 propostes que optaven a convertir-se en meravella de Catalunya. Durant els mesos d’abril i maig s’han votat setmanalment, agrupades per àrees geogràfiques, les propostes que aspiraven a convertir-se en meravella i, finalment, una vegada elegides les set meravelles de Catalunya s’ha votat l’ordre amb el qual es presentaran des d’ara nacionalment i internacionalment. Després de 35.514 vots d’arreu del territori (30.267 en l’elecció de les set meravelles i 5.247 en l’elecció de la meravella de les meravelles) les set meravelles de Catalunya són en primer lloc el Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona (amb el 41% dels vots emesos en la fase final), en segon lloc, el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida (14%), en tercer lloc, el conjunt arqueològic de Tàrraco (11%), en quart lloc, el centre històric de Vic (10%), en cinquè lloc la Catedral de Girona (9%), en sisè lloc, el Monestir de Sant Miquel de Cuixà (8%) i en setè lloc el Celler Cooperatiu de Gandesa (7%).

En els propers dies s’establiran les dates en les quals es lliurarà el diploma corresponent a cadascuna de les 7 meravelles de Catalunya. Posteriorment s’iniciaran campanyes de promoció nacional i internacional d’aquest nou instrument de projecció de la cultura catalana que són des d’ara les 7 meravelles de Catalunya.

Publicitat

Més notícies

Opinió