Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La roïna manipulació de l’ABC sobre el caos a El Prat

L'ABC va manipular vilment ahir un article per a poder titular el següent: “Aena dedica idèntics recursos als filtres de seguretat del Prat i Barajas”. De fet, aquesta va ser una de les notícies on molts altres mitjans espanyols es van servir per fer la mateixa aformació. L'engany, una mica tronat.

Redacció
Redacció 10/08/2017

Segons l'ABC, Aena no discrimina els aeorports de Barcelona i Madrid ja que en destina una xifra pràcticament idèntica:  23,14 millones de euros per a El Prat i una factura final de 23,72 millones per a Barajas. L'estafa rau en un fet tan simple com rellevant: el pressupost destinat a El Prat és per a dos anys i el de Barajas només per a un. Per tant, en realitat, l'aeroport de Madrid té el doble d'inversió. Així es pot comprovar en l'apartat de contractació del web d'Aena. 

A més, la diferència de passatgers no és, ni de bon tros, el doble. Segons les dades d'Aena, l'aeroport de Madrid va tenir el 2016 un trànsit de 50,4 milions de passatgers i Barcelona de 44,1 milions. Fet que agreuja encara més la diferència de pressupostos.