Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La ridícula proposta d’Anna Gabriel per substituir els comptes de 2016

Anna Gabriel ha defensat la decisió de la CUP de mantenir l'esmena a la totalitat als pressupostos perquè “no parla de recuperació de sobiranies”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la diputada anticapitalista ha dit, però, que la decisió no implica un trencament de l'acord de governabilitat amb Junts pel Sí, sinó que segueix vigent “en la mesura que aquesta legislatura continuï sent de ruptura”. Alhora, Gabriel també ha deixat anar una proposta 'estrella': recuperar algunes partides dels comptes de 2015 que no s'hagin aplicat. És a dir, esprémer les engrunes dels últims números d'Artur Mas i Andreu Mas-Colell, que l'any passat no van entrar ni a negociar.

Redacció
Redacció 08/06/2016

Victimisme CUP

“Hi ha un cert marge pel que queda de 2015”, ha clamat la representant cupaire, que ha recordat que algunes partides com ara les referents a la pobresa energètica encara es poden aprofitar. Un extrem poc comparable amb les possibilitats que donaven els de 2016. En qualsevol cas, espera que el proper pas que se succeeixi a partir d'ara sigui negociar els números de 2017 amb el Govern amb més temps i, d'altra banda, ha donat un toc victimista a l'episodi: “Tenim dues opcions, o bé culpar la CUP de tot, com sempre, o bé pensar que alguna cosa ha passat perquè els pressupostos no hagin merescut la confiança de la CUP”.

Alimentar la desconfiança vers CDC

Gabriel s'ha esforçat a donar arguments per la decisió de la seva formació, com ara que el projecte de llei de Junqueras no revertia retallades o privatitzacions. En canvi, no ha volgut donar la desconfiança política amb Junts pel Sí de fons, tal com apuntava Junqueras aquest dilluns, però sí que ho ha fet evident quan l'entrevistadora Mònica Terribas estava dient: “Junts pel Sí i la CUP són els únics que volen tirar endavant el procés…”. La diputada l'ha interromput i ha exclamat: “Això espero!”. Preguntada pels motius de l'afirmació, ha fet referència implícita a Francesc Homs, els seus constants atacs als anticapitalistes i la seva proposta electoral del 26J per establir una comissió de control al Congrés per discutir sobre el dret a decidir.