Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

La retirada de David Madí dóna via lliure a la renovació de la Corporació

El secretari executiu de comunicació i estratègia de CDC i portaveu del partit, i secretari d’acció electoral de CiU, David Madí, ha anunciat aquest dijous que no optarà a dirigir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i ha assegurat que la federació nacionalista no vetarà cap nom en la negociació amb la resta de formacions polítiques. ‘Eliminat aquest escull entenc que entre avui i demà ja es pot procedir a tramitar al CAC la llista sencera de membres del consell de govern’, ha afirmat. Així mateix, ha manifestat que el secretari de Mitjans de Comunicació del Departament de Cultura, Albert Sáez, ‘tot i ser una persona de confiança d’ERC’ té ‘mig vot nostre de confiança per formar part del consell de govern de la Corporació’.

Redacció 11/01/2008

No obstant això, ha destacat que l’altre mig vot de CiU, perquè Sáez sigui president, se l’haurà de guanyar. ‘Si nosaltres no coincidim amb el projecte aquest mig vot que falta no hi serà’, ha declarat Madí, qui ha assegurat ‘sentir-se honorat per ser l’enemic públic número u del tripartit’.

En una roda de premsa a la seu de CDC, Madí ha fet referència al veto que hi havia per part dels socialistes catalans vers ell. Els arguments es basaven en el marcat perfil polític de l’actual secretari executiu de comunicació i estratègia de CDC.

El dirigent de CiU ha fet referència a aquest veto i ha manifestat que el motiu no ha estat polític, sinó personal. ‘Ha estat una represàlia a una manera de fer campanya, a un llibre o un pànic d’exercir un determinat lideratge en la nova Corporació que impedeixi els abusos i la degradació que hi ha en aquest moment’, ha sentenciat el dirigent convergent. ‘Desitjo que ningú sigui vetat per representar unes idees o unes altres’, ha manifestat, en referència als noms proposats pels altres partits. Segons Madí, hi ha hagut més vetos apart del seu durant la negociació.

Madí ha explicat que aquest dimecres va anunciar al president de CiU, Artur Mas, la seva decisió de no optar a ser membre de la Corporació. Acte seguit, ha anunciat el nom dels cinc representants de CiU al consell de govern: Roger Loppacher, Núria Llorach, Eduard Berraondo, Marc Puig i Brauli Duart. També ha explicat que durant la negociació se’ls ‘hi ha ofert un canvi de cromos i de tripijoc que no van acceptar’; així com que el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha tingut un ‘problema d’autoritat notable i ha produït determinats encallaments’.

També ha fet èmfasi en ‘la necessitat i la urgència’ que la nova llei de mitjans s’apliqui perquè ‘quan CiU va sortir del Govern, TV3 era líder d’audiència des de feia anys i des d’aleshores ha passat a la segona i després a la tercera posició del rànquing’. En aquest sentit, s’ha mostrat molt crític amb l’equip Majó.

Per Ridao s’ha imposat la ‘sensatesa’

En les valoracions de la decisió, el portaveu parlamentari d’ERC i cap de llista dels republicans a les eleccions espanyoles, Joan Ridao, ha manifestat que s’ha imposat la ‘sensatesa’ en CiU: ‘Era inacceptable que es plantegés com a membre de la Corporació un perfil orgànic com el de Madí’, ha manifestat el dirigent republicà.

En aquest context, ha assegurat que Madí ‘atacava l’esperit de la llei i la vocació de pluralisme que ha de regir els destins de la Corporació’. Ridao ha afirmat que amb aquesta acció del també secretari d’acció electoral de CiU s’ha desbloquejat el procés de negociació per formar el consell de govern de la Corporació i elegir un nou president. El portaveu parlamentari d’Esquerra ha anunciat que aquest dijous o el divendres entrarà a registre una llista de noms pel consell de govern de la Corporació firmada per tots els grups parlamentaris. Ha anat més enllà quan ha dit que espera que el pròxim ple del Parlament serveixi per donar llum verda a la conformació de la Corporació.