Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La ressaca del 20N

|

- Publicitat -

Un any més, la data en que el dictador Francisco Franco va passar a millor vida ha arribat envoltada dels actes d’apologia feixista que, 33 anys després del ‘Franco ha muerto’, encara es celebren arreu d’Espanya.

Per una banda, s’han realitzat diverses misses en record del dictador als punts més castissos de la geografia espanyola. En una d’elles, organitzada a Castelló de la Plana pels ultradretans d’infonacional.com, es van donar les circumstàncies que, malgrat trobar-se l’església plena de skins i demés fauna nostàlgica, el capellà va relliscar tot recordant al difunt ‘Enrique’ enlloc de Francisco Franco (mireu-ne el vídeo, cap el segon 50).

Publicitat

A Franco també se l’ha recordat amb esqueles als diaris, però la majoria d’elles eren en clau d’humor, com aquestes dues que us pengem a continuació.

El Valle de los Caídos també va concentrar bona part dels actes apologètics. El més sonat va ser la marxa, organitzada per la Falange, des de Madrid fins al Valle, a 50 quilòmetres de distància. Com a curiositat, la marxa arrencava del carrer Gènova de la capital de l’Estat, per allò que si algun simpatitzant del PP volgués afegir-s’hi ho tingués fàcil.

A l’arribar al mausoleu del dictador, els feixistes van tenir la permisivitat habitual per part de les autoritats a la zona i com cada any van poder entrar banderes preconstitucionals i demés artilugis de propaganda falangista sense que ningú els aturés, i això que la llei prohibeix entrar símbols franquistes al Valle.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut