Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La renovació del pacte d’Entesa inclourà un calendari dels traspassos pendents

Després de les primeres reunions, ja es comencen a conèixer les prioritats del tripartit de cara a renovar el pacte d’Entesa. Per començar, PSC, ERC i ICV fixaran un calendari de prioritats en el desplegament de l’Estatut, que detalli els terminis dels traspassos de competències pendents. Així ho ha explicat el secretari general d’Esquerra Republicana, Joan Ridao, després de la reunió que el seu partit ha mantingut amb representants del Partit dels Socialistes de Catalunya per revisar les bases de l’acord de govern. Ridao ha dit que ‘més enllà de les mesures que el govern haurà de posar en marxa per lluitar contra la crisi’, l’acord també inclou ‘l’establiment d’un calendari de prioritats on hi figurin els traspassos pendents que preveu l’Estatut’.

Redacció
Redacció 27/02/2009

Ridao, que ha comparegut després de la reunió amb el viceprimer secretari i portaveu del PSC Miquel Iceta, ha explicat que està prevista una cimera entre ERC, el PSC i IC-V al mes de març, per tal de ‘revisar les prioritats del pacte’. En aquest sentit, Iceta ha explicat que la crisi i els seus efectes ‘condicionaran l’acció de govern’, de manera que ‘les mesures per acompanyar les empreses i la lluita contra l’atur, juntament amb la política social, seran les prioritats’. Iceta ha explicat que hi haurà mesures que s’hauran d’aplicar ‘imminentment’ i implicaran canvis pressupostaris.

Iceta ha reconegut que l’escenari en la reunió prevista pel març entre els tres partits ‘serà molt diferent si ja tenim l’acord sobre el finançament o no el tenim’. Ridao, per la seva part, ha afegit que el govern hauria de començar a preveure què farà amb els recursos provinents d’aquest nou finançament, i s’ha mostrat partidari de destinar gran part d’aquesta dotació a ‘fer més política social, enlloc d’eixugar el dèficit’.

D’altra banda, tant Iceta com Ridao han destacat la importància del Pla de Rodalies, i han criticat les paraules de la presidenta de la Comunidad de Madrid Esperanza Aguirre i del grup parlamentari Convergència i Unió, en contra dels inversions que es destinen a Catalunya, la primera perquè els considera excessius i els segons perquè creuen que són insuficients. ‘Només des de la mala fe es pot criticar l’acord en finançament de rodalies’ ha dit Ridao.

A la reunió, a banda de Ridao i Iceta, han assistit el secretari d´Organització del PSC, José Zaragoza, la portaveu del Grup Parlamentari d’ERC, Anna Simó, el vicesecretari general de Política Institucional i Moviments Socials d’Esquerra, Carmel Mòdol, i el vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral del mateix partit, Eduard Suárez.