Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

La redactora en cap de La Vanguardia embogeix amb la proposta de la CUP i les copes menstruals

La redactora en cap de La Vanguardia, Suana Quadrado, ha escrit un article on pretén criticar la proposta de la Cup de Manresa sobre promulgar l'ús de les copes menstruals per davant dels tampons o compreses. De fet, arriba a afirmar que amb aquesta idea, les adolescents “vagin fent-se a la idea de cap on va la Catalunya del futur: cap al paleolític”. Fins aquí, tot legítim i fins i tot s'hi podria estar d'acord. Llàstima, però, que el text malparli i mescli conceptes com el procés i la república amb l'ús de certs articles d'higiene femenina.

Redacció
Redacció 21/04/2016
Susana Quadrado, redactora en cap de La Vanguardia, no ha paït bé que el grup municipal de Manresa de la Cup presenti una moció per millorar la salut i la informació sexual especialment entre els joves on proposa, entre altres coses, usar copes menstruals o compreses de roba en comptes dels 'insostenibles' tampons i compreses.
 
Per Quadrado, la Cup per fi “ha identificat el problema de les dones de Catalunya. L'enemic ja no és Madrid, sinó els tampons i, per extensió, les seves germanes grans, les compreses”.
 
Quadrado també es pregunta “algú coneix algú que les utilitzi?”. No deu conèixer gaire el col·lectiu jovenívol conegut amb el malnom de 'pi-hippie' on l'ús comença a ser força extès.
 
També critica l'ús que proposa la CUP sobre les esponges: “Molt biodegradables i anticapitalistes, però que insalubres!” I les acaba definint com “Una republicana porqueria”.

Relacionats