Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

La Razón posa al mateix nivell el 23F i l’independentisme català

El diari La Razón ha volgut recordar el 35è aniversari del cop d’Estat del 23F rebaixant-ne la transcendència i dedicant-li una broma a la vinyeta de l’edició d’avui. Ara bé, no han volgut conformar-se amb això i, en l’acudit, posen al mateix nivell l’intent d’insurrecció militar de fa tres dècades i mitja amb el projecte independentista de Catalunya. De fet, es deixa ben clar que interpreten el procés com un nou cop d’Estat. 

Redacció
Redacció 23/02/2016

Dues estelades acompanyen el comentari sobre els “cops d'Estats d'avui”

A la vinyeta es veuen dues persones d’edat avançada contentes que com a mínim en el suposat cop d’Estat independentista actual no els facin anar a terra com Tejero va ordenar el 23-F al Congrés espanyol, perquè ja són massa grans per això. Un dels personatges diu: “A la nostra edat, s’agraeix que avui els intents de cop d’Estat no siguin com el de 1981: ja no t’ordenen que et tiris a terra”. Una referència implícita que, per si no queda clara, va acompanyada a la vinyeta d’una multitud de gent i dues estelades al fons de la imatge. 

La Razón va vincular independència amb Estat Islàmic

El rotatiu, dirigit pel periodista i tertulià Francisco Marhuenda, té un historial ben llarg d'atacs al sobiranisme. L'últim, fa just tres mesos, el 23 de novembre, va ser una portada que afirmava: “Islamistes vinculats als Nous Catalans de Mas i Junqueras s'uneixen a l'ISIS”. Casualment un altre dia 23, el de setembre de l'any passat, el mateix diari treia un titular en plena campanya del 27S que pretenia dinamitar Junts pel Sí: “Romeva busca que la marca de Podemos li doni suport com a president”. 

Relacionats