Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La Razón insulta el parlament danès per la moció a favor del diàleg entre Espanya i Catalunya

El diari La Razón ha vomitat mala bava contra el parlament de Dinamarca per la moció en favor del diàleg entre Espanya i Catalunya per trobar una solució al clam independentista. El rotatiu, dirigit per Francisco Marhuenda, diu que “diversos partits de la Cambra danesa han estat el ‘tonto útil’ amb què el separatisme pugui orquestrar la seva política-ficció”. 

Redacció
Redacció 21/05/2015

Intervencionisme de Dinamarca?

La Razón ha dit que la votació ha estat “instigada pels tentacles de l’ANC al país nòrdic” i també ha acusat la cambra de representants amb seu a Copenhaguen d’haver “intervingut de forma lamentable en un assumpte intern d’una democràcia amiga”. El titular que encapçala la notícia intenta parafrasejar la cèlebre cita de l’obra de teatre Hamlet: “Alguna cosa fa olor de podrit a l’estat de Dinamarca”. Tot i això, ho fa de forma desafortunada, ja que l’atac al país escandinau és encara més fora de lloc.  

Campanya per donar les gràcies per e-mail al parlament danès

D’altra banda, comença a circular per les xarxes i WhatsApp la iniciativa d’agrair al parlament de Dinamarca, el Foketinget, que sigui el primer del món a demanar a Espanya diàleg amb Catalunya per donar sortida a les demandes d’independència. L’acció consta d’enviar un correu electrònic a l’adreça de la institució danesa: folketinget@ft.dk. El contingut de l’e-mail és lliure, però està corrent una frase en danès que es pot incloure: “Tak for din støtte danmark”, és a dir, “gràcies pel vostre suport, Dinamarca”. El correu es pot arrodonir també amb algun missatge en català.