Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La Razón ‘escriu’ l’editorial d’El País

L’editorial que ha publicat avui El País és pura bilis. Sembla que el diari madrileny s’hagi posat la jaqueta de Paco Marhuenda per expressar la seva repulsa contra l’acord pel full de ruta a què han arribat CDC i ERC.

Redacció
Redacció 01/04/2015

El País s’ha deixat el rigor que havia prestigiat anys enrere el diari més llegit de l’Estat espanyol a casa, com fa la premsa madrilenya cada vegada que es parla del procés català. Aquesta vegada s’han superat amb consideracions d’aquest tipus on es torna a fer una referència comparativa entre el procés independentista i les dictadures: “Ni un referèndum substituirà una elecció, ni una elecció equival a un plebiscit, excepte en les repúbliques bananeres o en les antigues dictadures soviètiques”.

Pel diari madrileny, tant ANC com Òmnium o l’AMI són “organitzacions d’agitació” de CDC i ERC, que fan seguidisme del full de ruta “al·lucinant” per la independència. El País parla de legalitat i que “tot el que s'aparta d'aquest esquema desemboca en erosió de la democràcia, el caos o l'autocràcia”. El diari dóna per bones les reflexions de Dolors Camats a la que encara situa dins l’espectre independentista, i torna a llençar la plaga que Catalunya sortiria de l’ONU (a la qual encara no hi ha entrat, per cert), i de la Unió Europea.

El text acaba amb una frase lapidària, que de ben segur ens convencerà: “[el full de ruta] és encara pitjor que un atemptat democràtic. És un deliri sense pal·liatius”.