Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La PxC repeteix a Barcelona el candidat del 2007, que només va sumar 351 vots

La xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC) de Josep Anglada tornarà a tenir com a cap de llista per a les eleccions a l’alcaldia de Barcelona l’empresari Xavier Simó, que ja va encapçalar la formació el 2007 i només va aconseguir 351 vots (0,06%). Simó fou el secretari general de la PxC entre el 2006 i el 2007, càrrec que va abandonar forçat per Anglada, que va situar en el seu lloc al també empresari Pablo Barranco Schnitzler, amb qui recentment també s’ha barallat i ha acabat fundant un nou partit. En vistes de la situació, Anglada ha recuperat Simó.

Redacció
Redacció 03/02/2011

La PxC afirma que l’elecció de Simó servirà perquè ‘els barcelonins puguin triar un representant identitari que en veu alta i clara, sense mitges tintes ni convencionalismes políticament correctes, denunciï i doni solucions als problemes reals que pateixen els veïns de Barcelona’. La formació considera que els actuals polítics barcelonins ‘mal governen’ i ‘han convertit la en un altre temps puixant i industriosa ciutat, orgull de Catalunya, en una urbs en decadència, sense projecte, on la inseguretat ciutadana, la brutícia, la delinqüència i la immigració descontrolada s’han apropiat de barris sencers on imposen la seva llei’.

En paraules d’Anglada, ‘el bon funcionament d’una ciutat actualment asfixiada és bàsica per a la consolidació i creixement del projecte de Plataforma per Catalunya, que Barcelona torni a ser el cap i casal d’una Catalunya gran’.