Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La protesta contra Bolonya provoca forts enfrontaments i diversos ferits a Barcelona

|

- Publicitat -

Com cada 20 de novembre els estudiants de Secundària i universitaris s’han manifestat arreu del país per mostrar el seu rebuig contra el Pla de Bolonya, que va rebre el vist-i-plau dels rectors de les universitats europees ara fa sis anys. La principal reivindicació dels estudiants és la condició de les universitats com a entitats públiques, un fet que, denuncien, es perdrà amb l’aplicació del Pla.

Els estudiants catalans s’han mobilitzat en diferent grau a les quatre capitals catalanes. Com és habitual Barcelona ha concentrat el gruix de manifestants en uns actes que han conclòs amb una tancada de part d’ells al rectorat de la Universitat de Barcelona. La tancada representa una mesura de pressió per demanar que tots els rectors de les universitats catalanes convoquin un referèndum vinculant perquè es tingui en compte l’opinió dels estudiants respecte a l’aplicació del Pla. Al rectorat de la central hi ha tancats uns 200 estudiants, segons la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (CAE).

Publicitat

La manifestació de Barcelona, la més multitudinària amb 4.000 manifestants, segons la Guàrdia Urbana, s’ha saldat amb diversos ferits lleus entre estudiants, mossos d’esquadra i, fins i tot, algun periodista que cobria l’acte.

Pel que fa a Tarragona també s’han viscut incidents en finalitzar la manifestació. Part del centenar d’estudiants que s’han mobilitzat entre la Facultat de Psicologia i Educació i la de Químiques han atacat una entitat bancària. L’oficina ha rebut una pluja de gots de plàstic plens de pintura en una acció que els estudiants han fet per simbolitzar el seu rebuig contra la privatització de la universitat i contra el capitalisme.

Unes 300 persones han participat a Lleida en la manifestació que s’ha iniciat a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida i que ha finalitzat al Campus de Cappont. Durant el recorregut la Guàrdia Urbana ha hagut de desviar el trànsit de les avingudes de l’Estudi General i Catalunya a més de la Rambla Aragó. Hi ha hagut també alguns acaraments amb la policia però no s’han produït incidents remarcables.

Pel que fa a Girona, també tres centenars d’estudiants de Secundària i universitaris han recorregut el centre de la ciutat sense que s’hagin produït incidents si bé en el recorregut s’ha tallat un carril de cada sentit de circulació tot i que els vehicles han pogut transitar sense problemes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut